Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brighton: végleg megszerezték az ausztrál alapembert! – HIVATALOS

Tavaly szenvedett a botrányosan gyenge Huddersfieldben, idén viszont kiemelkedik a Brighton csapatából az ausztrál válogatott középpályása, Aaron Mooy. Nemcsoda hát, hogy a „Sirályok” a féléves kölcsönjáték után végleg megvásárolták őt az anyacsapatától.

A 29 esztendős Mooy már 2006-ban elszegődött Angliába, ám sem a Boltonos ifi évek alatt, sem pedig később a Manchester City kötelékében nem volt esélye sem bemutatkozni a Premier League-ben. A Sidney-i származású játékos végül 2017-ben debütálhatott az angol első osztályban, a már emlegetett Huddersfield mezében.

A Town azonban tavaly búcsúzott a PL-től, ám Mooy lehetőséget kapott az újabb bizonyításra. A Brighton vette kölcsön, amely bár szintén a kiesés ellen küzd. Igaz, a Graham Potter edzette Seagulls sokkal jobb formát mutat, mint tavaly a Huddersfield, és ez köszönhető a Mooy-t is szerepeltető stabil középpályájának.

Mint az a hivatalos közleményből kiderült, a Brighton 6 millió eurót fizetett Mooy játékjogáért, aki 2023. nyaráig szóló szerződést írt alá.