Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kloppék nem mennek el a Liverpool FA-Kupa meccsére

A Liverpool menedzsere a teljes első csapatot pihentetni akarja a harmadosztályú Shrewsbury elleni FA Kupa-mérkőzésen.

A Premier League-et veretlenül vezető “vörösök” óriási meglepetésre 2-2-es döntetlent játszottak a kiscsapat otthonában a sorozat negyedik fordulójában, így februárban újrajátszással dől el a párharc. Csakhogy a második találkozóra kijelölt február 4-ei vagy 5-ei időpont éppen egybeesik az angol bajnokságban idén bevezetett téli szünettel, amikor ugyan nem áll le teljesen a pontvadászat, de nagyjából megfelezik a mezőnyt, és két hétvége alatt rendeznek meg egy fordulót.

Jürgen Klopp bejelentette, hogy nem az első csapat fog szerepelni a Shrewsbury elleni mérkőzésen, sőt, ő maga sem lesz ott.

„A Premier League arra kért minket, hogy tartsuk tiszteletben a téli szünetet. Ezt fogjuk tenni. Ha az FA nem tartja tiszteletben, azon nem tudunk változtatni. Két héttel ezelőtt mondtam is a fiúknak, hogy téli szünetünk lesz. Ez azt jelenti, hogy nem leszünk itt. Majd a gyerekek lejátsszák a meccset. Nem lehet velünk úgy bánni, mintha senkit nem érdekelnénk. Tudom, hogy ez nem túl népszerű, de így látom a dolgot. A játékosoknak szükségük van egy kis szünetre, mentálisan és fizikálisan egyaránt.” – nyilatkozta a német szakember az első mérkőzés után.

A Liverpool várhatóan az U23-as keretre alapozva fog pályára lépni a harmadosztályú csapat ellen, az angol szövetség azonban büntetést helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem a rendelkezésre álló legerősebb kerettel állnak ki az összecsapásra.