Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: az utolsó utáni pillanatokban jutott be a döntőbe az Aston Villa – Videóval

Az Angol Ligakupa elődöntőjének második mérkőzésén a kiváló idényt produkáló Leicester City fogadta az igencsak hullámzó teljesítményt nyújtó Aston Villát.

Az első találkozón hiába gyakorolt óriási nyomást a Leicester az Aston Villára mégsem sikerült előnnyel utazniuk a visszavágóra, azonban óriási gondban nincsenek, hiszen egy több gólos döntetlen esetén is ők örülhetnek. A találkozót ezúttal is a rókák kezdték jobban, két nagyobb lehetőségük is akadt, azonban gól nem született belőle, ellenben a hazaiak első kapura lövéséből. Egy gyors támadás végén Grealish tette le bal oldalra a labdát az érkező Targett elé, ő pedig gondolkodás nélkül kirúgta a hosszú alsót. A Leicester ezt követően is hiába uralta végig az első félidőt, a gól nem jött össze.

A második játékrészben kevésbé volt elemében a Leicester, az Aston Villa pedig érthető módon próbálta tartani az eredményt és kontratámadásokat vezetni. A 72. percben azonban megtörte a jeget a vendég gárda, Barnes szaladt el a bal oldalon, majd rúgta erősen keresztbe a kapu előtt, amelyre Iheanacho érkezett és egyenlít. A játék képe ezt követően kiegyenlített volt, de a ráadás utolsó pillanataiban egy remekül beadott labdára érkezett Trezeguet a 93. percben, és a labdát a kapuba, csapatát a döntőbe vágta az egyiptomi középpályás.

Az Aston Villa tehát 3-2-es összesítéssel jutott a döntőbe, ahol a Manchester City – Manchester United párharc továbbjutójával fog megmérkőzni.

Aston Villa – Leicester City 2-1 (1-0)
Játékvezető: M. Dean, Helyszín: Villa Park (Birmingham)
Gólszerzők: M. Targett (12′), Trezeguet (90+3′) ill. K. Iheanacho (72′)