Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kétgólos előnyt adott le, mégis nyert a Napoli – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 22. fordulójából egy mérkőzés maradt hétfő estére, a múlt fordulóban a Juventust legyőző Napoli a mezőny második felében tartózkodó Sampdoria együtteséhez látogatott a jó folytatás reményében…

Gennaro Gattuso csapata végre megkezdte a felzárkózást, és a Napoli 4-2-es győzelemmel tovább javított helyzetén a Sampdoria kárára. Alig két perc után máris megszerezték a vezetést a vendégek egy pazar lengyel összjáték végén, Zielinski bal oldali bejátszását a kapu előterében visszalépő Arkadiusz Milik fejelte a hosszú sarokba. Az első negyedóra végeztével újabb gólt lőtt a Partenopei: egy szöglet után a macedón tehetség, Elif Elmas megszerezte pályafutása első Serie A-s gólját. Tíz perccel később – ki más, mint – a rutinos harcos, Fabio Quagliarella jóvoltából adott életjelet magáról a Samp, a 37 esztendős csapatkapitány Ekdal felíveléséből parádés kapásgólt ragasztott a tizenhatos vonaláról Meret ketrecébe. A második félidőt a hazaiak kezdték nagyobb elánnal, és Gaston Ramírez jóvoltából egyenlíthettek is volna, de végül a videóbíró kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. Az utolsó húsz percen belül viszont már jött a válasz, a korábban a Napolit is megjáró Manolo Gabbiadini jól helyezett büntetőjével módosította 2-2-re az állást, és amikor már úgy tűnt volna, hogy a nápolyiak elherdálják a győzelmet kétgólos előnyből, a 83. percben egy ellentámadás végén a nemrég a Lipcsétől szerződtetett Diego Demme egy lecsorgó labdából vágta be a három pontot érő találatot, míg a végeredményt a ráadásban Dries Mertens állította be Audero kapus hibája után az üresen maradt ketrecbe emelve.

Sampdoria – Napoli 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Quagliarella (26.), Gabbiadini (73. – büntetőből), ill. Milik (3.), Elmas (16.), Demme (83.), Mertens (90+8.)

 

A 22. forduló eredményei

Bologna – Brescia 2-1
Cagliari – Parma 2-2
Sassuolo – Roma 4-2
Juventus  – Fiorentina 3-0
AC Milan – Hellas Verona 1-1
Atalanta – Genoa 2-2
Lazio – SPAL 5-1
Lecce – Torino 4-0
Udinese – Inter 0-2
Sampdoria – Napoli 2-4

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye