Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: otthon szenvedett vereséget az AS Roma – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának nyitómérkőzésén a pocsék formában lévő AS Roma fogadta a gödörből kimászó Bolognát.


A találkozót a vendégek kezdték lendületesebben, amelynek az eredménye az lett, hogy Orsolini megszerezte a vezetést Barrow átadását követően a 16. percben, de ehhez kellett Smalling hibája is. A hazaiak azonban nem sokkal később kiegyenlítettek, Kolarov jött fel a baloldalon a támadással, majd a keményen belőtt labdájába Denswil ért bele balszerencsésen, így öngólt vétett a 20. minutumban. Alig négy perccel később újra megszerezte a vezetést a Bologna, Barrow ezúttal nem gólpasszt osztott ki, hanem rúgott egy gyönyörű gólt. Az első játékrészben továbbra is a vendégek domináltak, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük.

A második félidő pedig szintén Bologna góllal kezdődött, Barrow duplázni tud az 51. percben. A félpályánál kapott egy labdát, amellyel szinte besétált a hazaiak kapuja elé, ahol nagyon könnyedén verte meg védőjét, majd higgadtan fejezte be a támadást, ezzel kettőre növelve csapata előnyét. A 21 éves gambiai támadó remek mérkőzést tudhat a magáénak. A Roma addig küzdött, míg a 72. percben feltudott jönni egy gólra, Bruno Peres beadására érkezett Mkhitaryan és bólintott a kapuba az örmény. A találkozó hajrájára azonban megfogyatkoztak a hazaiak, ugyanis Cristante durva szabálytalansága miatt a kiállítás sorsára jutott. A Roma ezzel folytatja rossz sorozatát és távolodik a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik hely, míg a Bologna ideiglenesen feljött az Európa-ligát érő hatodik pozícióba.

AS Roma – Bologna 2-3 (1-2)
Játékvezető: M. Guida, Helyszín: Stadio Olimpico (Róma)
Gólszerzők: Denswil (22′ – öngól), Mkhitaryan (72′) ill. Orsolini (16′), Barrow (26′ 51′)
Kiállítva: Cristante (80′)

A forduló további mérkőzései
Szombat:
15:00, Fiorentina – Atalanta (Tv: Digi Sport 1)
18:00, Torino – Sampdoria (Tv: Digi Sport 1)
20:45, Verona – Juventus (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:
12:30, Spal – Sassuolo (Tv: Digi Sport 1)
15:00, Brescia – Udinese
15:00, Genoa – Cagliari (Tv: Digi Sport 2)
15:00, Napoli – Lecce (Tv: Digi Sport 1)
18:00, Parma – Lazio (Tv: Digi Sport 2)
20:45, Inter – AC Milan (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása