Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Összeolvadhat a belga és a holland bajnokság – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint közös labdarúgó-bajnokságot tervez Hollandia és Belgium. 

Forrás: indiesport.co

A német Kicker információi szerint, hogy egyesülhet a holland Eredivisie és a belga Jupiler Pro League, és a jövőben egy 18 csapatos bajnokságot indítanának. Minderről az FC Bruges igazgatója, Bart Verhaeghe is beszélt a német magazinnak.

„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az új valóságot. Előbb-utóbb létrejön az Európai Szuperliga, és a Bayern München a Real Madriddal fog játszani hétvégente.”

Az összeolvadásról már most született egy tanulmány, és a Deloitte tanácsadó cég úgy számolt, hogy ha létrejönne ez az úgynevezett “BeNe League”, nagyjából 400 millió eurós televíziós jogdíjat zsebelhetne be évente, mindemellett pedig ez lenne a hatodik legnagyobb bajnokság a top 5 (angol, spanyol, német, olasz, francia) mögött.

A 11 klub egy 18 csapatos ligát képzel el, 10 csapat Hollandiából, 8 Belgiumból csatlakozna. A bajnoki idény végén a két ország legrosszabbja esne ki, Hollandia és Belgium nemzeti bajnoka pedig feljutna a BeNe League-be.

A Nemzeti Sport a kérdéssel felkereste Guillaume Maebét, a belga Sportwereld újságíróját, aki így vélekedett az esetleges egyesülésről:

„Nem tartom kizártnak a BeNe League létrejöttét. A két ország nagy csapatai már egyeztettek, a kisebbek azonban nem szívesen változtatnának. Ami jelenleg biztos, hogy 2024-ig minden marad úgy, ahogy van. Az új bajnokság ötlete két-három évente újra és újra felvetődik, azonban eddig nem voltak ennyire konkrét elképzelések”