Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: a címvédő kettős emberhátrányban nyerte a forduló rangadóját – videóval

Az elmúlt hétvégén már a 19. forduló mérkőzéseit bonyolították le a hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő argentin bajnokság (Superliga) 2019-2020-as kiírásában, köztük egy óriási rangadóra is sor került…

A vasárnap esti órákban a Boca-River utáni második legnagyobb argentin rangadóra került sor, az avellanedai klasszikuson a bajnoki címvédő Racing Club ötmeccses nyeretlenségi sorozatot megszakítva, 1-0-ra legyőzte a szomszédvár Independiente csapatát. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a második félidő elejére az Academia kilenc emberre fogyatkozott: Arias kapust egy tizenhatoson kívül kezezés, Sigalit pedig egy könyöklés miatt állították ki. A Rojo elképesztő mezőnyfölényben játszott, futószalagon alakították ki a helyzeteket, azonban mindet ki is hagyták, a 86. percben pedig a chilei középpályás, Marcelo Díaz váratlanul bevitte a győztes gólt a Racing javára. A hajrábeli csetepaték során a vendégektől is kiállították két játékost, csak hogy teljes legyen az összhangot, de a Rojo ezzel együtt óriási lehetőséget szalasztott el.

Racing Club – Independiente 1-0 (0-0)
Gólszerző: M. Díaz (86.), ill. –
Kiállítva: Arias (40.), Sigali (46.), ill. Dominguez (88.), L. Romero (90+7.)

 

Nem hibáztak viszont az élcsapatok: a River Plate hátrányból fordítva idegenben, a Boca Juniors hazai pályán nyert magabiztosan – kettejük közt maradt a három pont különbség a “Milliomosok” javára, s mindketten örülhettek, hogy a két legfőbb üldöző, a Lanús és az Argentinos Juniors döntetlent játszott egymással. Egy másik rangadón pedig a San Lorenzo minimális különbséggel győzte le Gabriel Heinze csapatát, a Vélez Sarsfield gárdáját.

A remi egyébként is sláger volt a hétvégén, hiszen az Estudiantes La Plata Javier Mascheranóval a soraiban – de még Marcos Rojo nélkül – ikszelt; a Banfield egyelőre Dani Osvaldo távollétében remizett; az Hernán Crespo által irányított Defensa y Justicia az új edző első hazai mérkőzésén szintén egy pontot szerzett; és a Diego Maradona által trenírozott Gimnasia La Plata csapata is megosztozott a pontokon a kiesési rangadón.

Az elmúlt forduló eredményei

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

További argentin focival kapcsolatos naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!