Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csapatot talált magának az Arsenal egykori sztárcsatára – HIVATALOS

A fénykorában többek közt az Arsenal, a Manchester City és a Real Madrid csapatait is megjáró togói támadó a minap új klubjával kötött szerződést…

A paraguayi bajnoki címvédő Olimpia Asunción gárdája a keddi napon jelentette be, hogy megállapodott a szabadon igazolható Emanuel Adebayorral a közös folytatásról.

A 35 éves támadó nevét leginkább az Arsenal csapatában ismerhette meg a világ, amikor 2006 és 2009 között 104 mérkőzésen 46 gólt szállított az “Ágyúsok” színeiben. Később átigazolt a Manchester Cityhez, ahol már kevésé jött ki neki a lépés, többször kölcsönadták őt, egy rövid ideig még a Real Madrid együttesénél is megfordult, következő állomása végül 2012 és 2015 között a Tottenham lett. Innentől kezdve viszont szép lassan egyre lejjebb áldozott a csillaga, 2017-től egészen tavaly decemberig Törökországban szerepelt, utoljára a Kayserispor alkalmazásában állt.

A 44-szeres paraguayi bajnok színeiben a rutinos csatár a hazai bajnokság mellett természetesen a Libertadores-kupa következő, tavasszal rajtoló kiírásában is megmérettetheti magát.

Adebayor a togói nemzeti válogatott színeiben 87 mérkőzés alatt 32 találatot számlált.