Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ugyanazt a védőt akarja a Barca és a Bayern – sajtóhír

Német lapinformációk szerint minden bizonnyal nyáron klubot válthat a hatalmas nemzetközi érdeklődésnek örvendő francia hátvéd, és két klub lehet a favorit érte…

A Bild értesülései szerint a RB Leipzig rendkívül tehetséges védője, Dayot Upamecano szolgálatai iránt a Barcelona és a Bayern München vezetősége egyaránt komoly értesülést mutat, és a francia hátvéd új állomáshelye vélhetően ezen két együttes közül kerülhet majd ki nyáron.

A 21 esztendős középső védő 2017. januárjában a Red Bull Salzburgból igazolt Lipcsébe, Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese három évvel ezelőtt, 10 millió euróért vásárolta meg a testvércsapattól. Upamecano a 2019–2020-as idényben 22, összességében pedig már közel 100 tétmeccsen lépett pályára a lipcsei klub alkalmazásában, megszerzése óta gyakorlatilag kirobbanthatatlan az összeállításból, és a német szakértők is rendszerint szuperlatívuszokban értékelik teljesítményét.

Upamecano megszerzése iránt korábban az Arsenal érdeklődött, és sokak szerint leginkább a PL-be vágyik, de egyelőre sem az “Ágyúsokkal”, sem pedig más szigetországi klubbal nem jutott egyezségre, Mivel az aktuális szerződése csupán a következő évad végéig érvényes a Leipzignél, és nem valószínű a hosszabbítása, jövő nyáron minden bizonnyal klubja vevőt fog keresni érte.