Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool bővítené az Anfield Road férőhelyét

A Bajnokok Ligája címvédőjének mérkőzéseit pár éven belül már több, mint 60 ezer ember tekintheti meg élőben.


A Liverpool augusztusban jelentette be az előzetes terveket az Anfield Road stadionfejlesztésére és mostanra jutottak odáig a tárgyalások, hogy kivitelezésre kerülhet sor. A tervek szerint a 2022/2023 szezonra elkészülő új lelátó 61 ezer férőhelyesre növelheti a Vörösök stadionját, a jelenlegi 54 ezerről.

Tavaly ősszel mutatták be az új, 60 millió font értékű újjáépített stadion terveinek első képeit, amellyel körülbelül 7000 hellyel nőne az Anfield Road kapacitása. A klub több ezer szórólapot osztott szét a helyiek között, a stadionnal szomszédos lakosokat és a vállalkozásokat megkérdezve az új terveiről. A válaszadók körülbelül 93%-a támogatta az elképzelést, tehát a helyiek is támogatják az ötletet.

A Liverpool így tovább folytatja a terveit és megtartja a második felvonás nyilvános konzultációját február végéig. Ezek után a klub reméli, hogy hivatalos tervezési kérelmet nyújthat be és kidolgoz egy olyan ütemtervet, amely szerint az új stadionrész építése az idei év végéig megkezdődik, és időben befejeződik a 2022/2023-as szezonra.