Újabb Barca-botrány: Bartomeu kamuprofilokkal népszerűsíti magát – sajtóhír

Újabb hatalmas botrány van kialakulóban a Barcelona háza táján. Még csak épphogy elült az Abidal és Messi között kialakult konfliktus, de a spanyol Cadena SER rádiócsatorna szerint a klub elnöke, Josep Maria Bartomeu bértollnokokat bérelt fel arra, hogy a saját presztízsén javítson, míg a klub jelenlegi és korábbi játékosainak, illetve az elnöki pozícióját veszélyeztető esetleges riválisainak megítélésén gyengítsen. 

A Cadena SER rádiócsatorna Que t’hi jugues! című műsorában dobták le a bombát, miszerint Bartomeu 2017 óta fizet az i3 Ventures PR-cégnek, hogy közel száz Twitter-, és Facebook-fiókot kezeljenek. Ezen oldalak elsődleges feladata, hogy megőrizzék az elnök úr jó hírnevét és lejárassák kritikusait, ellenfeleit. A műsor anyagában konkrét nevek is elhangzanak: Messit, Xavit, Piquét, Guardiolát, Puyolt, Laportát és Carles Puigdemontot is többször kritizálták a kamuprofilokról, míg az elnököt csak jó színben tüntették fel.

A rádió szerint Bartomeu nagyjából 1 millió eurót fizetett a cégnek, a költségeket pedig a klub hat különböző szervezeti egysége között osztották fel.

A jelenlegi elnök riválisai, mint Víctor Font és Agustí Benedito már be is jelentették, hogy pert indítanak Bartomeu ellen, akinek így majd a bíróságon kell elmagyaráznia a történteket.

A Barcelonának már volt egy komolyabb botránya néhány héttel ezelőtt, akkor Abidal nyilatkozata miatt akadt ki Lionel Messi, aki ennek a hivatalos Instagram-oldalán hangot is adott. A vita odáig fajult, hogy kis híján kirúgták a klub sportigazgatóját.

A Barcelona azóta kiadott egy hivatalos közleményt is, amelyben mindent tagadnak, és megteszik a szükséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy azonnali hatállyal igazítsák helyre az megjelent állításokat.