Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Ezúttal nem örülhetett Madridban a Liverpool! – Videó

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a címvédő Liverpool kikapott az Atlético Madrid otthonában a párharc odavágóján, abban a stadionban, ahol legutóbb még a Bajnokok Ligája megnyerésének örülhetett.

(Kép: UEFA Champion League Twitter)

Hamar kiderült, hogy Jürgen Klopp és Diego Simeone közül valóban utóbbi az a szakember, akit érzelmei inkább hajlamosak elragadtatni. Habár a “matracosok” trénere nem igazolta heves vérmérsékletét akkor, amikor csapata a 4. percben egy szöglet utáni kavarodás végén Saúl révén vezetést szerzett a címvédő ellen. A gól után viszont Simeone már-már a pálya vonalán belülről fel és alá ugrált, irányította csapatát.

https://www.youtube.com/watch?v=lplQ_JdL2E0

A korán bekapott gól érezhetően megfogta a címvédőt, az Atlético pedig játszhatta saját, kedvelt játékát. A szervezett madridi védekezés nem volt meglepő, ahogyan az sem, hogy 40. perc környékén 70 madridi passzra jutott több mint 240 Liverpooli… Meddő volt az angolok mezőnyfölénye, ráadásul a gólhoz legközelebb nem a liverpooli támadóhármas űllt, hanem Alvaro Morata, aki egy szép csel után kissé kisodródva, nem tudta meglepni az ötös sarkáról Alisson kapust.

Az angolok legkomolyabb sansza a hajrában Mohamed Salah előtt adódott: az egyiptomi klasszis elé csorgott egy labda, aki a tizenhatoson belülről, középről lőhetett kapura, Felipe azonban fejjel (!) blokkolni tudott.

Hiába próbálta megnyomni a Liverpool az első félidő végét, az Atlético védelme jól állt a lábán, és a már fentebb említett Felipe blokknak is köszönhetően kaput eltaláló lövést sem engedett (!) ellenfelének, ráadásul a hazai támadásokban is több veszély rejlett, mint a vendégekében.

A fordulást követően újabb csapás érte Jürgen Kloppékat, hiszen Sadio Mané már nem jött ki a második félidőre. A félidőre közepére, pedig csak Fortunán múlott, hogy nem kerülttek még nagyobb bajba az angolok: Alvaro Morata Renan Lodi centerezése után ziccerben, a kapuval szemben csúszott el.

A találkozó nem igazán akart kimozdulni az első félidőben megszokott medréből. A Liverpool legnagyobb sansza a félidő derekán adódott Jordan Henderson előtt, ám a csapatkapitány mintegy 11 méterről nem találta el a kaput…. Ahogy később a társai sem (!), ami ahhoz vezetett, hogy a nagyot küzdő, harcos Atlético Madrid előnnyel várhatja a visszavágót.

Azt a visszavágót, amelyen majd az Anfield Roadon derül ki igazán, hogy mire is lesz elég a spanyolok szervezettsége (…)

(…) és ha már az érzelmekkel kezdtük, zárjuk is azokkal. Jürgen Klopp azért a végére mint kiderült, nem volt elragadtatva a látottaktól, frusztrációja még sárga lapot is eredményezett.

Atlético Madrid – Liverpool 1-0 (1-0)
Wanda Metropolitano stadion, Vezette: S. Marciniak (lengyel)
Gólszerző: Saúl (4.)
Sárga lap: Correa (45.) illetve Mané (40.), Gomez (49.), Klopp (88:)
Piros lap:

Atlético: Oblák – R. Lodi, Felipe, Savic, Vrsaljko – Koke, Saúl, Thomas, Lemar (Llorente, 46.) – Correa (D. Costa, 77.), Morata (Vitolo, 70.). Vezetőedző: Diego Simeone

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, van Dijk, Gomez, Robertson – Wijnaldum, Henderson (Milner, 80.), Fabinho – Firmino, Maná (Origi, 46.), Salah (Oxlade-Chamberlain, 72.). Menedzser: Jürgen Klopp