Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Mané vagy Mbappé mutatói javulnak?

Nagy izgalmak várhatóak a Bajnokok Ligája tavaszi folytatásában. A keddi két meccs kapcsán a labdarúgás statisztikáival foglalkozó OPTA kigyűjtötte a találkozók legérdekesebbnek vélt számait.

(Kép: as.com) 

Atlético Madrid – Liverpool 

0 – Az Atlético Diego SImeone alatt még nem veszített mérkőzést hazai pályán a BL egyenes kiesése szakaszában. 12 meccsen 8 győzelem és 4 döntetlen a mérleg.

3 – A Liverpool még sohasem nyert 3 egymást követő idegenbeli találkozón az elitsorozatban. A csoportkörben a Genk majd a Salzburg legyőzése után most az Atlético ellen összejöhet ez is a címvédőnek.
Érdekesség, hogy legutóbb 1984-ben nyert három egymást követő idegenbeli meccset a ‘Pool: Joe Fagan irányításával akkor mondjuk öt siker is összejött Európában.

3 – A Liverpool eddig háromszor találkozott spanyol ellenféllel a BL egyenes kiesési szakaszában, és mindháromszor továbbjutott (2006/07-ben a Barca elllen a legjobb 16 között; 2008/09-ben a Real Madrid ellen; tavaly pedig egy felejthetetlen párharcban a szintén a Barca ellen).

8 – A címvédő 8 meccse (6 győzelem és 2 döntetlen) veretlen a BL legjobb 16 csapata között.

10 – Ennyi gólt szerzett eddig Sadio Mané a Bajnokok Ligája egyenes kiesés szakaszába, 2017/18-as idény óta. A szenegáli klasszisnál csak Cristiano Ronaldo (11) hatékonyabb azóta.

50 – Amennyiben Alvaro Morata sérülése után pályára lép szerda este, akkor ez lesz a spanyol csatár 50. BL-meccse.
Morata meccs/gól mutatja egyébként kereken 50%-os a kieséses szakaszban. (14 meccs – 7 gól).

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain

1 – A legutóbbi öt szezonban a Dortmund csak egy alkalommal jutott túl a legjobb 16 között, 2016/17-ben. És hogy akkoriban ki volt a BVB trénere? Thomas Tuchel, az áldozat pedig pont egy francia csapat, az AS Monaco volt…

2 – A három legfiatalabb játékos közül kettő is dortmundi, aki legalább 3 gólt és 3 gólpasszt szerzett az elmúlt idény óta a Bajnokok Ligájában: Achraf Hakimi (4 gól és 3 gólpassz) és Jadon Sancho (3-3 gól és gólpassz)… A harmadik játékos Klyan Mbappé, akinek neve mellett 9 gól valamint 8 gólpassz áll.

8 – A PSG zsinórban nyolcadik alkalommal jut be a BL egyenes kieséses szakaszába. Csak a Real Madrid (23), a Barcelona (16) és a Bayern München (12) büszkélkedhet hosszabb sorozattal.

22 – A dortmundiak legutóbbi 22 góljukat mind akcióból szerezték a BL-ben, ezzel pedig övék a jelenelgi leghosszabb sorozat ezen mutatóban.

30 – Kylian Mbappé 30 BL meccsén pont 30 gólban működött közre (19 gól/ 11 gólpassz. Legkedveltebb ellenfele eddig pont a Borussi Dortmund, hiszen már 3 gólt is lőtt a németeknek.