Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gulácsi szerint örülni kell a győzelemnek, de még nem dőlt el semmi

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig szerda este Londonban, a Tottenham otthonában 1-0-ra győzte le José Mourinho csapatát. A magyar kapus a mérkőzés után boldogan, ám realistán nyilatkozott a Nemzeti Sportnak az elért eredményről. 

Forrás: Marc Atkins/Getty Images

Remekül kezdett az RB Leipzig Londonban a Tottenham ellen, és akár már az első percben vezetést szerezhettek volna. A fölény megvolt, a gól azonban nem jött, de végül egy 58. perces büntetővel Timo Werner betalált, az eredményt pedig sikerült megőrizniük a németeknek, amelyből Gulácsi Péter is kivette a részét.

A magyar kapus a lefújás után boldogan nyilatkozott a magyar sajtó munkatársainak is, de nem gondolja, hogy ez az egygólos előny bármit eldöntött volna már.

“Az 1-0-ás győzelem jó alapot jelent a visszavágóra, de többet nem, mert ez egy csalóka eredmény. Megszereztük a fontos idegenbeli gólt, de a visszavágón végig koncentrálunk kell, mert biztos vagyok benne, hogy a Tottenham másként áll a meccshez, és nehéz kilencven perc vár ránk. A párharc első felvonását megnyertük, ám a visszavágó még hátravan. Úgy tűnik, elkaptuk a fonalat, remélem, folytatódik a jó sorozatunk.” 

Gulácsi bár biztos volt benne, hogy nem fognak túlságosan alul teljesíteni a Tottenhammel szemben, az azért őt is meglepte, hogy a meccs legnagyobb részében fölényben futballoztak.

“Őszintén szólva, némileg engem is meglepett a fölényünk. Azt vártam, hogy hazai közönség előtt próbál nagyobb nyomást helyezni ránk a Tottenham, de a sérülések miatt passzívabban futballozott és inkább kontrákra rendezkedett be, szerencsére a gyors ellentámadásokat jól levédekeztük.”

A kapust arról is megkérdezték, hogy mennyire fontos és különleges nap volt számára a BL-nyolcaddöntőben pályára lépni, de Gulácsi reméli, nem ez lesz a legmagasabb szint a karrierjében.

“Bizonyos szempontból különleges meccs volt, ez a legmagasabb szint, amelyen valaha játszottam. Emiatt sokáig emlékszem majd a mostani győzelemre, de bízom benne, hogy nem a BL-nyolcaddöntő a csúcs.”

A visszavágóra március 10-én kerül sor Lipcsében a Red Bull Arénában.