Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hét gól és Neymar piros a Bordeaux elleni bajnokin – videóval

A francia bajnokság 26. fordulójában a PSG a Bordeaux-t fogadta a Parc des Princes stadionban. A listavezető párizsiak gólgazdag, izgalmas mérkőzést játszottak a középmezőnyben tanyázó csapattal, és végül hazai győzelem és hét gól született egy Neymar kiállítással, az év egyik legnagyobb kapushibájával és Cavani 200. góljával.

Forrás: goal.com

Izgalmas első félidőt játszott egymással a PSG és a Bourdeaux. A 18. percben a vendégek szerezték meg a vezetést egy szöglet utáni Hwang-fejessel, de a párizsiak hamar egyenlítettek. A 25. percben Di Maria beadása után Cavani fejelt a hálóba, ezzel meglőve a 200. gólját is a párizsiaknál. A játékrész végén több perces hosszabbítás következett, amiben először a 46. percben vezetést szerzett a PSG egy szabadrúgás utáni fejessel, de az 51. percben hatalmasat hibázott Sergio Rico, mivel az előtte álló Pablóba lőtte a labdát, ami róla pedig a hálóba pattant.

A második félidő elején is veszélyeztetett még a Bordeaux egy szöglet után, de Rico ezt most bravúrral védte. A 63. percben azon egy PSG-szöglet utáni kavarodásban Marquinhos ért el egy kipattanót, majd a kapuba pöckölte a labdát, ezzel megszerezve a csapatának a vezetést. Innen már könnyű dolga volt a hazaiaknak, és a 69. percben érkezett az újabb gól is, amikor egy szép támadás végén Cavani passzolt Mbappé elé, aki könnyedén lőtt a hálóba. A Bordeaux azonban nem adta még fel, és a 83. percben Pardo révén szépítettek, aki a tizenhatos sarkáról lőtt hatalmas gólt. A 89. percben Icardi is betalált, de ezt a találatot les miatt érvénytelenítették. A végére is maradt még egy kis izgalom, mivel a 92. percben Neymar hátulról kaszálta el ellenfelét, amiért megkapta a második sárga lapját is, és így még a lefújás előtt le kellett vonulnia a pályáról. Ez azonban nem változtatott már az eredményen egyik oldalon sem.

PSG – Bordeaux: 4-3 (2-2)
Gólszerzők: Cavani (25.), Marquinhos (45+1. 63.), Mbappe (69.) ill. Hwang (18.), Pablo (45+6.), Pardo (83.)
Sárga lap: Neymar (45+6.), Cavani (45+6.), Gueye (56.), Kimpembe (85.) ill. Basic (64.)
Kiállítás: Neymar (90+2.) ill. –

A forduló további eredményei:

Péntek:
Nice-Brest: 2-2

Szombat:
Metz-Lyon: 0-2
Olympique Marseilles-Nantes: 1-3
Strasbourg-Amiens: 0-0
Lille-Toulouse: 3-0
Dijon-AS Monaco: 1-1
Angers-Montpellier: 1-0

Vasárnap:
St. Etienne-Reims: 1-1
Rennes-Nimes: 2-1
PSG-Bourdeaux:

A bajnokság jelenlegi állása: 

A góllövőlista jelenlegi állása: