Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: tízezer eurós büntetés a koronavírussal való poénkodás miatt

Az olasz bajnokság (Serie A) vezetősége a minap 10 ezer eurós büntetéssel sújtotta a Brescia csapatát, amely szurkolói a legutóbbi fordulóban, a Napoli ellen a koronavírussal kapcsolatos rigmussal hergelték az ellenfelet…

Mint ismeretes, az Olaszország északi részén terjedő koronavírus-járvány révén az elmúlt fordulóban több mérkőzést is elhalasztottak, és az érintett környéken a továbbiakban is zárt kapuk mögött lehet meccseket rendezni.

A Brescia szurkolói még a járvány nagyobb méretű kirobbanását megelőzően poénkodtak a Napoli ellen „Napoletano Coronavirus” rigmussal hergelték az ellenfelet. Az olasz liga vulgárisnak és sértőnek minősítette az ellenfél játékosainak és szurkolóinak viccesnek szánt, ismétlődő hergelését a koronavírussal, ezért szabta ki a 10 000 eurós (mintegy 3.38 millió forintos) büntetést.

Ugyanakkor legalább a vétkes szurkolók belátták, hogy nagy butaságot követtek és a Brescia vezető ultracsoportja az esetet követően közleményben kért elnézést: “Csupán gyerekes csínynek szántuk, senkit sem akartunk sérteni vele. De érzékeljük, hogy a hazánk egyre nagyobb harcot vív a terjedő járvánnyal, be kell tehát látnunk, hogy hibát követtünk el. Bocsánatot kérünk minden érintett olasz családtól.”