Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: meccseket halasztanak el a koronavírus miatt!

A szombati későesti órákban az olasz sportminiszter utasítására jelentették be, hogy a koronavírus fertőzések által sújtott északi régiókban sporteseményeket sem lehet rendezni…

Az olasz bajnokság (Serie A) 25. fordulójából a vasárnapra kiírt Atalanta-Sassuolo, Hellas Verona-Cagliari és Inter-Sampdoria mérkőzéseket nem rendezik meg a koronavírus-veszély miatt.

A mérkőzések elhalasztására és a rendkívüli kormányintézkedésekre azért került sor, mert az utóbbi másfél napban az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében óráról órára emelkedett a fertőzöttek száma. Ebben a két övezetben le is zárják a koronavírus gócpontjait: az intézkedés Venetóban 3500 embert érint, míg Lombardiában csaknem 47 ezret.

Az érintett térségekben felfüggesztik a termelési tevékenységet, zárva lesznek a vállalatok, gyárak, hivatalok, oktatási intézmények, üzletek, templomok, és a sporteseményeket is elhalasztják. Szombaton az amatőr és ifjúsági bajnokságokban összesen 42 meccset halasztottak el Olaszországban, a másodosztályban (Serie B) pedig az Ascoli–Cremonese találkozót nem játszották le.

Európában jelenleg Olaszországban a legmagasabb a vírussal fertőzöttek száma, sajnos már halálos áldozatai is vannak.