Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EURÓPA-LIGA: ÍME, A TELJES MAI PROGRAM + TV-MŰSOR

Az első felvonás után jobbára talán csak négy-öt párharc látszik eldőlni az Európa-liga egyeneskieséses-szakaszában. Tegnap este a Braga és a Rangers már egymásnak feszült, ma pedig a maradék tizenöt párharc is várhatóan nagy izgalmak között mérettetik meg egymással.

Európa-liga – visszavágók a 16 közé jutásért
18:55
Reméljük, hogy a lefutottnak tűnő csata ellenére, a Basaksehir hazai pályán nem fogja feladni a Sporting ellen. A portugálok 3-1-re tudtak nyerni Lisszabonban, de a Digi 3 nézői talán kiszurkolhatnak egy jó meccset. A korábbi BL-szintjét felelevenítő Basel tulajdonképpen már az odavágón kiharcolta a 3-0-val a továbbjutást, a ciprusi APEL ellen. A Wolves négyet vágva teljesen megsemmisítette az ezer sebből vérző Espanyolt, az angliai második meccs kb. akkora formalitás lesz, mint egy szimpla átmozgató edzés. A Leverkusen és a Porto szinte biztosan nagy meccset fog megvívni egymással a Dragaoban, hiszen nincs lefutott kérdés, lévén a németek egy hete csak 2-1-re tudtak nyerni. Az 1-0-s Roma győzelem szinte biztosan kevés lesz a Gent ellen, a belgák alighanem belemennek majd egy remek adok-kapokba hazai pályán. A linzi kiscsapat vezeti az osztrák bajnokságot, és még nagyon messzire juthat az EL-ben. Az Alkmaar Hollandiában még jó volt az 1-1-re, de idegenben már alighanem kevesek lesznek. Óriási meglepetés lenne a Wolfsburg kiesése 2-1-es előnyről, de nem kizárt, hogy azt írjuk majd a malmői meccs után, hogy megfáztak a „Farkasok” Svédországban.

Basaksehir – Sporting CP (tv: Digi Sport 3, élő)
FC Basel – APOEL
Espanyol – Wolverhampton Wanderers
FC Porto – Bayer Leverkusen (tv: Digi Sport 2, élő)
KAA Gent – AS Roma (tv: Digi Sport 1, élő)
LASK Linz – AZ Alkmaar
Malmö – VfL Wolfsburg

21:00
Este kilenctől gyorsan folytatódik a dömping. Az Ajax tavaly a Bajnokok Ligájában, idén az EL-ben lelehet képes csodákra. Most pedig arra lenne szükség, lévén Madridban sima 2-0-s vereség lett a vége a Getafe ellenében. A várakozásoknak megfelelően, de legalább idegenben is nyerni tudott (0-1) az odavágón az Arsenal, bár a londoniak már futottak bele kínos eredménybe otthon az Olympiakosz ellen, lásd a korábbi BL szezonokban. Nem akarunk rosszmájúak lenni, de a Köbenhavn – Celtic 1-1 után azonnal erős volt a meggyőződésünk, hogy Glasgow-ban könnyen hosszabbításba futhat ki a dráma. A rekordgyőztes Sevilla számára egyértelmű a cél, hazai pályán a kolozsvári 1-1-et követően kötelező a győzelem. Az Inter gyakorlatilag már Bulgáriában kiharcolta a nyolcaddöntőbe jutást (0-2), így a Ludogorec ellen Antonio Conte pihentethet szinte bárkit, a hétvégi, Juve elleni zártkapus rangadóra. A sorozat legértékesebb keretével rendelkezik a Manchester United, de a Brügge akár már most megállíthatja az angol sztárcsapatot a belgiumi 1-1 után. Valami megtört a Salzburgnál. A sztárok (Minamino és Haaland) távozása után még jól kezdődött az év, azonban a Linz-cel szembeni bajnoki vereség megtörte a csapatot. Szoboszlai rendre csak csereként kap lehetőséget, és a Frankfurt a németországi 4-1-gyel lényegében már az első meccsen elintézte a továbbjutó kilétét. Nehéz elképzelni, hogy a Sahtar 2-1-es győzelme Harkovban elegendő lesz-e a Benfica ellen, amely szinte biztosan képes lesz betalálni a Luzban.

Ajax – Getafe
Arsenal – Olympiacos (tv: Digi Sport 1, élő)
Celtic – FC Köbenhavn
Sevilla – CFR Cluj
Internazionale – Ludogorec Razgrad (tv: Digi Sport 3, élő)
Manchester United – Club Brugge (tv: Sport 1, élő)
RB Salzburg – Eintracht Frankfurt (tv: Digi Sport 2, élő)
Benfica – Shakhtar Donetsk