Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: 5 dolog, amit nem tudtunk Beckhamék új klubjáról!

Március 1-jén hivatalosan debütál (A Los Angeles FC vendégeként – a szerk.) a korábbi angol ikon, David Beckham által is vezetett Inter Miami az MLS-ben. Az újonnan alapított franchise-ra, természetesen Beckham miatt nem csupán a tengerentúlon kíváncsiak.

(Kép: as.com)

A madridi As című sportnapilap ide vonatkozó írását felhasználva, összegyűjtöttük mi is a legérdekesebb tudnivalókat az Inter Miami együtteséről.

1. Globális márka

David Beckhamnek hála, rengetegen várják világszerte azt, hogy miképpen is debütál a klub az MLS-ben. A várva várt sztár-igazolások ugyan (eddig) elmaradtak, ám a közeljövőben nem lepnénk meglepve, ha mondjuk az aktuális európai idény végeztével ez megváltozna. Felkészül Edinson Cavani?

2. Miami, mint ‘soccer City’

A floridai nagyváros eddig elsősorban NFL csapatáról, a Miami Doplhinsról volt híres. Az amerikai futball csapatot azonban mind népszerűségben, mind sikerekben kimondva-kimondatlanul, ám szeretnék túlszárnyalni Beckhamék. A kezdeti érdeklődés Miamiban, biztató.

3. Fiatalokban bízva:

A klub ha már sztárokat nem vett, igazolt 20 évnél fiatalabb játékosokat, Julian Carranza (19), Christian Makoun (19) és Matias Pellegrini (19) személyében. A csapat kulcsjátékosának szánt, a mexikói Monterrey együttesétől elcsábított Rodolfo Pizarro is csupán 26 éves.
Természetesen vannak rutinos MLS-menő játékosok is a keretben, mint például A.J DeLAGarza (33), vagy Luis Robles kapus (35), ám a klub rengeteget időt és pénzt fektetett az akadémiájába is, hangsúlyozva, hogy a fiataloknak megadják az esélyt a bizonyításra.

4. Két világszínvonalú stadion

Az elkövetkezendő két idényben a csapat a teljesen felújított, átalakított Lockhart stadionban játssza meccseit, majd a tervek szerint 2022-ben kerül átadásra a szupermodern Miami Freedom Park.
Érdekesség, hogy a Lockhart stadion mellett épült fel az új tréning-komplexum is, ráadásul Beckhamék úgy tervezik, hogy az új aréna átadása után a Lockhart-ot az akadémia fogja használni.

5. A legnagyobb rivális?

Az Inter Miami Florida második MLS együttese lett az Orlando City után. A két csapat egy konferenciában is szerepel. Nem lenne meglepő, hogy amerikai módi szerint idővel, a Los Angeles-i ‘El Trafico’ derbi mellett emlegetnék a két floridai csapat ‘belharcát’ is. Reklám vagy PR-fogásnak tökéletesnek tűnik…