Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! A koronavírus miatt elhalasztják a Juve-Inter rangadót

Továbbra is hatalmas probléma Olaszországban a koronavírus járvány, így a vasárnap esti, eredetileg zárt kapusra tervezett Juventus-Inter rangadót és négy másik meccset is elhalasztanak. 

Forrás: Sky Sports

Az olasz bajnokság (Serie A) vezetősége néhány nappal ezelőtt még úgy döntött, hogy a hétvégi, észak-olaszországi meccseket zárt kapuk mögött játsszák le a csapatok, ma viszont úgy határoztak, hogy inkább elhalasztják a járvány epicentrumában megtartandó mérkőzéseket.

Ennek értelmében a koronavírus miatt elmarad a Juventus-Inter rangadó, mellette pedig az Udinese–Fiorentina, a Milan–Genoa, a Parma–SPAL és a Sassuolo–Brescia találkozó is. A mérkőzéseket igen távoli időpontra, május 13-ra halasztották. Ez a dátum eredetileg az Olasz Kupa döntőjének időpontja lett volna, ezért a finálét áttették május 20-ra. A Juventus és az Inter nemzetközi, valamint hazai kupakötelezettségei miatt ez volt az egyetlen szóba jöhető időpont a találkozók pótlására. Az Internek azonban már ez a második elhalasztott mérkőzése, de a Sampdoria ellen elmaradt találkozónak még nincs új időpontja.

A döntést ma a Serie A vezetősége az olasz kormánnyal tartott szombat délelőtti válságértekezleten hozta meg, ám állítólag a klubok nem szerettek volna elesni a bevételeiktől, ahogy azt sem, hogy egyetlen együttes se szerezhessen jogtalan előnyt a mérkőzések zárt kapus megrendezéséből.