Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: hétből hat brazil csapat győzelemmel kezdett

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa 2020-as kiírásának első csoportfordulóját, melyben első ízben immár magyar játékosnak is szurkolhattunk…

Az első fordulóban az érdekelt hét brazil csapat közül hatan győzelemmel kezdték szereplésüket: a címvédő Flamengo csapata idegenben nyerte meg első meccsét a duplázó Everton Ribeiro jóvoltából, hozzájuk hasonlóan idegenben diadalmaskodott a Palmeiras is, amely az argentin másodosztályú Tigrét múlta felül.

Vadócz Krisztián csapata, a Diego Forlán által irányított Penarol sajnos vereséggel mutatkozott be a sorozatban, vesztüket a változatosság kedvéért az Athlético Paranaense személyében egy brazil klub okozta. A Honvédtól ismét távozó világvándor az első magyar játékos lett, aki pályára lépett a Libertadores-kupában, miután Vadócz végig játszotta az elvesztett mérkőzést.

Az egyetlen vereséget szenvedő brazil csapat a jó erőkből álló Sao Paulo gárdája volt, amely nem bírt paraguayi ellenfelével, noha legnagyobb sztárjai közül Dani Alves, Pato és Hernanes is szerepelt. A csoport másik meccsén is az esélytelenebb csapat győzött, a tavalyi döntős és tavalyelőtti győztes River Plate ugyanis tartalékos összeállításban simán kikapott Ecuadorban.

A-csoport:
Barcelona (ecuadori)-Independiente del Valle (ecuadori) 0-3
Junior (kolumbiai)-Flamengo (brazil) 1-2

B-csoport:
Guarani (paraguayi)-Bolivar (bolíviai) 2-0
Tigre (argentin)-Palmeiras (brazil) 0-2

C-csoport:
Athletico Paranaense (brazil)-Penarol (uruguayi) 1-0
Jorge Wilstermann (bolíviai)-Colo Colo (chilei) 2-0

D-csoport:
LDU Quito (ecuadori)-River Plate (argentin) 3-0
Binacional (perui)-Sao Paulo (brazil) 2-1

A csoportok állása:

A selejtezőből bejutó brazil Internacional tökéletesen kezdte a sorozatot, a 3-0-s győzelemből a perui ikon, Paolo Guerrero két góllal vette ki a részét, de a csoport másik mérkőzését is egy brazil klub, a Grémio nyerte házon kívül. Egyedüli argentin csapatként a 2019-es bajnok Racing Club örülhetett győzelemnek, miután a hajrában fordítottak venezuelai ellenfelük otthonában, Hernán Crespo csapata, a Defensa pedig hazai pályán kapitulált a Santos ellen. A tavaly az elődöntőig menetelő Boca Juniors idegenbeli döntetlennel kezdte szereplését, akárcsak az Emanuel Adebayort is foglalkoztató Olimpia Asuncion együttese.

E-csoport:
Internacional (brazil)-Universidad Católica (chilei) 3-0
America De Cali (kolumbiai)-Grémio (brazil) 0-2

F-csoport:
Estudiantes Merida (venezuelai)-Racing Club (argentin) 1-2
Alianza Lima (perui)-Nacional (uruguayi) 0-1

G-csoport:
Defensa y Justicia (argentin)-Santos (brazil) 1-2
Delfin (ecuadori)-Olimpia Asuncion (paraguayi) 1-1

H-csoport:
Caracas (venezuelai)-Boca Juniors (argentin) 1-1
Independiente Medellin (kolumbiai)-Libertad (paraguayi) 1-2

A csoportok állása:

Kövesd a Libertadores-kupa eseményeit rendszeresen a Futballtangó oldalon!