Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Idegenben is négy gólt lőtt az Atalanta a Valenciának! – Videóval

Az Atalanta idegenben is négy gólt lőve a Valenciának, Josip Ilicic parádéja után jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe – Abszolút megérdemelten.

A Mestalla üres lelátói előtt ha reménykedett is a Valencia a továbbjutásban, sokáig nem tehette, hiszen Josip Ilicic harmadik percben értékesített büntetője lényegében lezárta a továbbjutás kérdését.

A szlovén középpályás ugyanakkor egy pazar meccsnek is megadta az alaphangját! Mindehhez persze kellett az is, hogy a Valencia is úgy gondolta, ha már búcsúznia kell, akkor tegye azt emelt fővel (…)

Kevin Gameiro góljával hamar kiegyenlítettek a hazaiak, hogy aztán még a félidő vége előtt Ilicic még egy, ezúttal a VAR által megadott büntetőt értékesítve, visszavegye az előnyt az olaszoknak.

A fordulást követően Gameiro igyekezett még tartani a lépést szlovén kollégájával, újfent egalizálva az eredményt. Nem sokkal később Ferran Torres révén már vezetett is a Valencia, és úgy tűnt, győzelemmel búcsúzhat, de Josip Ilicic másképp gondolta.

Az Atalanta 32 esztendős támadója pár perccel Torres gólja után a kapuval szemben állva, egy szép lövéssel 3:3-ra alakította az állást, majd egy tökéletesen végigvitt akció végén a hajrában megnyerte a meccset csapatának.

Az Ilicic-parádé egyébként egy különleges rekord megdöntését is jelentette, miután Zlatan Ibrahimovic korábbi csúcsát átadva a múltnak, Josip Ilicic lett a legidősebb játékos, aki négy gólt tudott szerezni a Bajnokok Ligájában.

Az Atalanta ezzel a meccsel jelezte, hogy a legjobb nyolc között bizony már illik komolyan venni! A bergamóiak nem kérdés, saját álmaikat élik meg az elitsorozatban, és bizony láttunk láttunk már olyat, hogy mindez bizony sokáig repített egy csapatot!

Valencia – Atalanta 3-4 (1-2)
Mestalla stadion, Vezette: O. Hategan (románia)
Gólszerzők: Gameiro (21. és 51.), F. Torres (67.) illetve  Ilicic (3., 43. – mindkettőt büntetőből, 71. és 82.)
Sárga lap: Coquelin (33.), Diakhaby (42.), Kondogbia (58.), Wass (64.) illetve Freuler (85.)
Piros lap: –

Valencia: Cilessen – Gaye, Diakhaby (Guedes (46.), Coquelin (Cheryshev (74.), Wass – Soler, Kondogbia, Parejo, F. Torres – Gameiro, Rodrigo (Florenzi (79.). Vezetőedző: Albert Celades

Atalanta: Sortiello – Djimsiti, Caldara, Palomino – Gosens, Freuler, de Roon (Zapata (44.), Hateboer – Pasalic (Tameze, 83.) – Gomez (Malinovsky, 78.), Ilicic. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini