Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Getafe elutasította, hogy Milánóba utazzon

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének első fordulójában a Getafe az Inter otthonába utazna, ám Olaszországot lezárták a koronavírus-járvány miatt. A spanyol klub elnöke most elutasította, hogy Milánóba utazzon a csapata. 


Olaszországban minden sporteseményt felfüggesztettek, ez a határozat azonban nem vonatkozik a nemzetközi kupasorozatokra. Így elméletben semmi nem akadályozná az Inter-Getafe Európa-liga nyolcaddöntő megrendezését sem zárt kapuk mögött, viszont most a spanyol klub elnöke, Ángel Torres kijelentette, hogy csapata nem hajlandó Milánóba utazni, hogy lejátsszák a mérkőzést a koronavírus miatti elővigyázatosságból, és az UEFA-t is megkérték, hogy tegyenek valamit az ügy érdekében.

“Hacsak nem változik meg hirtelen minden csütörtökre, a Getafe nem fog Milánóba utazni. Megkértük az UEFA-t, hogy keressen egy új helyet, ahol lejátszhatjuk a mérkőzést, és a spanyol szövetség segítségét is kértük a halasztásra. Nem akarunk a koronavírus gócpontjában játszani,erre semmi szükség. Ha emiatt elveszítjük a párharcot, hát akkor elveszítjük.  Nem kockáztatom senkinek az egészségét, hiába vártuk izgatottan meccset, ám ha nincs más út, akkor ez van.”

– nyilatkozta Torres az El Transistor rádióműsorban.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Európa-liga nyolcaddöntőjének első fordulójában zár kapuk mögött rendezik meg LASK Linz-Manchester United, a Sevilla–AS Roma valamint az Olimpiakosz-Wolves mérkőzéseket is, az Eintracht Frankfurt-Basel találkozót  pedig el is halasztották.