Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Róluk szólt a szezon, mielőtt véget ért volna a topfutball a világon

A koronavírus-járvány leállította a futballt gyakorlatilag a világ minden sarkában. Itt van viszont most néhány játékos, akikről a legtöbbször volt szó a 2019/20-as szezonban, mielőtt még a járvány közbe szólt volna. 


Mindössze csak hét hónapot tudtunk élvezni a futballból a 2019/20-as idényben, mielőtt hirtelen szinte mindenhol fel kellett függeszteni a nemzeti és nemzetközi sorozatokat a koronavírus extrém terjedése miatt.

A szezon a felfüggesztésekig leginkább a fiatalokról szólt, akik szó szerint berobbantak az európai topfutballba. Ilyen például a Barcelona 17 éves szélsője, Ansu Fati, vagy a Borussia Dortmund téli szerzeménye, Erling Braut Haaland. Igaz, a norvég azért sokkal többet szerepelt az újságok hasábjain, hiszen elképesztő mennyiségben termelte a gólokat mind a Bajnokok Ligájában, mind az új klubjában, ami összesen 39 gólt jelentett 29 mérkőzésen. Fati sem panaszkodhat azért, hiszen a Barca és a La Liga legfiatalabb gólszerzője lett, és már behívták az U21-es spanyol valogatottba is.

A Real Madrid sem maradhat ki egy ilyen listáról, ami a Barcelonához hasonlóan egy saját nevelésű játékossal tűnt ki, Federico Valverde személyében. A 22 éves uruguayi középpályás csapata egyik legjobbja volt az idényben, mivel stabilitást hozott a középpályára, és ezzel elhallgattatta a Paul Pogbát kérők hangját, és úgy tűnik, hogy megtalálták benne Luka Modric utódját is.