Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a 12. fertőzött Serie A-játékos – HIVATALOS

Nem sokkal Blaise Matuidi fertőzése után a Hellas Verona csapata is nyilvánosságra hozta, hogy tehetséges játékos pozitív koronavírus-tesztet produkált…

 

A Hellas Verona csapata megerősítette, hogy fiatal középpályása, Mattia Zaccagni esetében ugyancsak diagnosztizálták a koronavírust, így immár a negyedik különböző olasz élvonalbeli (Serie A) csapat esetében regisztrálták fertőzöttet, összesen Zaccagni a 12. koronavírus-fertőzött első osztályú labdarúgó az országban.

Az idei szezonban eddig egy gólt és hét előkészítést jegyző 24 éves középpályás a március 8-án lejátszott, Sampdoria elleni mérkőzés után otthonában házi karanténban tartózkodott elővigyázatosságból, miután az ellenfél soraiból rövid időn belül Manolo Gabbiadini, Morten Thorsby, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Bartosz Bereszynski és Fabio Depaoli egyaránt megfertőződött a vírussal.

Rajtuk kívül a Fiorentina csapatából Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone és German Pezzella tartozik még a betegek közé, az éllovas Juventusból pedig Daniele Rugani és Blaise Matuidi kapták el a fertőzést.

Olaszországban továbbra is Európán belül a legsúlyosabb a helyzet a járványban, a két és fél hete tomboló vírusban már több mint 2500 ember vesztette életét, az elmúlt 24 órában 345 halálos áldozatot számláltak.