Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Buffon szerint jól döntött a visszatéréssel

Ugyan érte némi kritika a visszatéréséért, az egy szezonos párizsi kitérő után Gianluigi Buffon még mindig ugyanolyan motiváltnak tűnik a Juventus csapatánál, mint volt tíz vagy akár majd’ húsz évvel ezelőtt is. Pedig már korántsem számít alapembernek.

A negyvenkét esztendős világbajnok kapus 2001-ben igazolt a Juventus-hoz a Parmatól, és bő két évtizeden keresztül a világ legjobbjai közé soroltál a posztján. Igazán pedig csak a Bajnokok Ligája győzelem az, ami kimaradt a jó „Gigi” életéből. Ezt az állapotot kívánta megszüntetni tavaly a párizsi kitérővel, ám a PSG-től végül egy idény után gyorsan vissza is tért a torinóiakhoz. Oda, ahol immár a lengyel kolléga, Wojciech Szczesny számít az első számú kapusnak. Igaz, Buffon december közepéig még így is tizenegy tétmeccsen kapott lehetőséget. A kapuslegenda hét bajnokin, három kupameccsen, illetve egy BL-csoportmeccsen védhette a „Zebrák” kapuját.

Buffon szerződése egészen pontosan június 30-ig érvényes a Juvéval, bár a lelkesedése azt tükrözi, hogy szívesen maradna még a folytatásra:

„Természetes volt visszatérni. Jó évet töltöttem Párizsban. Talán tartottam egy kicsit a körülményektől. de ez mindig is így volt. Elmondhatom, hogy telente gyerekként együtt mentem Udinebe az unokatestvéreimmel. Akik megőrültek a Juventus-ért. Akkoriban, hét éves koromig szerelmes voltam a Trapattoni féle Juvéba. Aztán sírtam, amikor elhagyta őket az Interért. Ekkor kezdtem el követni inkább a tartományi labdarúgást, kedveltem a Pescarat, a Comot, az Avellinot, figyeltem a Campobassot. Aztán a Genoat, amelynek vonzott a nagyszerű játéka. A csapda azonban megfogott a Juventus-ban töltött évekkel.”

– számolt be klubszimpátiájának alakulásáról, a veterán sztárfocista.