Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jovic reagált a karantén elhagyása miatti vádakra

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Real Madrid csatára, Luka Jovic ellen eljárás folyik, mert Szerbiában megszegte a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén szabályait. A játékos most maga reagált a vádakra. 

Luka Jovicnak nem csak a Real Madridnál nincsen szerencséje, de a magánéletében sem. A hírek szerint engedély nélkül hagyta el a Real Madridot és utazott haza Szerbiába, ahol 28 napos karanténban kellett volna maradnia, de állítólag elhagyta az otthonát, hogy részt vegyen barátnője születésnapi partiján.

A játékost egyáltalán nem kímélték hazájában, a lapok és a miniszterelnök is kommentálta az esetet, most viszont maga reagált az őt ért vádakra a hivatalos Instagram-oldalán keresztül.

“Tudom, hogy olyan nehéz helyzetben van a világ és a hazám is, amilyenre már nagyon régen nem volt példa, ezért szeretnék néhány szót szólni és bátorítani mindenkit. Először is, nagyon szomorú, hogy én vagyok a legfontosabb hír ezekben a napokban, ahogy az is, hogy a lapok folyamatosan rólam írnak, és nem a válság elleni küzdelem főszereplőiről, az orvosokról és minden egészségügyi dolgozóról. Madridban negatív lett a koronavírus tesztem, ezért döntöttem úgy, hogy Szerbiába utazom, hogy segítsek, támogassam az országomat, valamint a családomhoz közel legyek, mindezt pedig a klubom engedélyével.  Itthon ismét elvégezték rajtam a tesztet, ami szintén negatív lett. Nagyon elszomorít azonban, hogy vannak olyan emberek, akik nem végezték teljesen jól a munkájukat, és nem adtak nekem kellő pontosságú iránymutatást az otthoni karanténnal kapcsolatosan. Spanyolországban szabad bevásárolni vagy gyógyszertárba menni, itt viszont nem. Elnézést kérek mindenkitől, ha bármilyen módon is kárt okoztam vagy veszélybe sodortam valakit. Remélem, hogy együtt túl fogunk lendülni mindezen. Minden támogatásom Szerbiáé, együtt átvészeljük ezt is.”

Az eset után Jovic édesapja is megszólalt, aki természetesen megvédte fiát.

“Ez egy lejárató kampány, ami a fiam ellen folyik. Függetlenül attól, hogy mit írnak a lapok, minden szabályt betartott, és kizárólag akkor hagyta el az otthonát, ha a boltba ment. Olyan, mintha megölt volna valakit. A fiam a Real Madrid engedélyével érkezett Szerbiába, semmi rosszat nem csinált, most pedig a klubnak is be kell azt bebizonyítanunk, hogy nem igaz, amit írnak a lapok, mert ez a karrierjét is befolyásolhatja.”

Jovic akár komoly büntetést is kaphat, hiszen egytől 12 évig terjedő szabadságvesztést sújthatják azt, aki a járvány idején elhagyja az önkéntes vagy hatósági karantént.