Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca és a Real is a Bayern sztárját akarja – sajtóhír

Német lapinformációk szerint a Bayern München egykori meghatározó játékosa új környezetben szeretné kipróbálni magát a következő szezontól, melyet a legjobb spanyol csapatok biztosíthatnak neki…

A német Bild információi szerint David Alaba korántsem biztos benne, hogy szeretné meghosszabbítani 2021 nyarán lejáró szerződését a Bayern München együttesénél, és a lap úgy tudja, hogy a bajorok is adott esetben nyitottak az osztrák válogatott hátvéd eladására.

A 27 éves játékos kapcsán eddig korábban első sorban a Chelsea érdeklődéséről lehetett hallani, most pedig a legfrissebb hírek szerint a Barcelona és a Real Madrid is beszállt az érte folyó versenyfutásba, és a lap szerint nagyjából 35-40 millió eurót kéne fizetniük érte, ami egyáltalán nem tűnik csillagászati árnak a mai labdarúgópiacon. A katalánok már évek óta keresnek alternatívát Jordi Alba mellé, a Real pedig Marcelo utódját láthatja benne.

Alaba 2008-ban került a Bayern utánpótlásához, és fokozatosan nőtte ki magát a csapat alapemberévé, azonban a jelenlegi idényben hiába szerepelt már 28 tétmérkőzésen, a csapatot sújtó sérülések miatt többnyire az általa kevésbé kedvelt belső védő poszton kellett helytállnia. Ez idő alatt a fiatal kanadai Alphonso Davies kirobbanthatatlanná vált az osztrák játékos első számú posztjáról, a balhátvéd pozíciójából, ez vezethet végül a prognosztizálható kenyértöréshez.