Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: nem változik a torna neve?

Ahogyan arról beszámoltunk, a 2020 nyarára tervezett Európa-bajnokságot egy évvel eltolták, azonban könnyen lehet, hogy a történelemkönyvekbe a jövő nyári seregszemle mégis “Euro 2020”-ként fog bevonulni…

Az UEFA egy korábbi twitter bejegyzésben Euro 2020-ként nevezte a tornát, majd a minap ugyan elnézést kért a téves információért, még nem dőlt el, hogy pontosan hogy fogják hívni a tervek szerint 2021-ben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságot.

“Bízunk benne, hogy minden helyszín változatlan marad, és a tornát jövőre is az eredeti tervek szerint rendezhetjük meg” – áll az európai szövetség (UEFA) pénteki közleményében.

Majd az UEFA nem sokkal később a Twitter-oldalán az alábbi bejegyzést tette közzé: “Elnézést kérünk a korábbi hibáért, szeretnénk egyértelművé tenni, hogy még nem született döntés a 2021-ben tartandó Európa-bajnokság nevének megváltoztatásáról. A korábbi tweetet tévedésből küldtük ki.”

Egyébiránt Aleksander Ceferin, a nemzetközi szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a 24 csapatos, 51 mérkőzésből álló Európa-bajnokság elhalasztásának költségei valószínűleg euró-százmilliókban mérhetők majd.