Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: határozatlan időre felfüggesztik a bajnokságot – hivatalos

A Spanyol Labdarógó-szövetség (RFEF) és az első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) ma hivatalosan is bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggesztik a ligát és más professzionális futballeseményt is.

A La Liga előzőleg még csak 2 hétre függesztette fel a bajnokságot, ezt viszont most meghosszabbítják, ráadásul határozatlan időre, miután a spanyol kormány kitolta a vészhelyzetet az országban április közepéig. Ez azt jelenti, hogy nem jelölnek ki újabb dátumot a bajnokság folytatására, hanem majd csak akkor folytatják, amikor a “spanyol kormány úgy gondolja, hogy a vírus már nem fogja veszélyeztetni az emberek egészségét.” A határozat nem csak az első osztályú küzdelmekre van hatállyal, hanem minden más professzionális futball-ligára is.

A La Liga elnöke, Javier Tebas azonban mindenképpen szeretné befejezni ezt a szezont, így június 30-ig nagyon zsúfolt időszak jöhet a klubok életében, hiszen eddig a dátumig szól a játékosok szerződése, illetve még az európai kupasorozatok mérkőzéseit is be kell majd pótolni. A nyári Európa-bajnokságot már elhalasztották 2021-re.

Arról még nincs információ, hogy az újabb felfüggesztés milyen hatással lesz a klubok és a liga pénzügyi helyzetére, de a becslések szerint körülbelül fél milliárd eurót fognak veszíteni a csapatok. A Barcelona játékosai már beleegyeztek abba, hogy csökkentsék a fizetésüket, és szinte biztos, hogy a többi klubnál is hamarosan így fognak dönteni.