Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: melyik csapatnál van a legtöbb saját nevelésű játékos?

A Barcelona sokáig büszke volt arra, hogy a La Masia, azaz a futballakadémiájuk neveli ki a felnőtt csapatba a játékosaikat. Ez vajon ma is igaz? A Real Madrid hogy áll most ezen a téren? Ezeket, és a többi La Liga klub saját nevelésű játékosainak a számát mutatjuk most be. 

A spanyol bajnoki szezon a koronavírus-járvány miatt jelenleg áll, ráadásul ma azt is bejelentették, hogy határozatlan időre felfüggesztik. Az idény azonban elkezdődött, sőt, a feléig el is jutott, így a keretek véglegessé váltak.

Több klub számára büszkeség, ha a felnőtt csapatban minél több saját nevelésű játékos kap helyett. Pep Guardiola idején a Barcelona szinte csak ilyen labdarúgókból állt, míg a Real Madridnál akkoriban érkezett a sok “galaktikus” igazolás. Ez vajon most is így van? Lássuk, hogy állnak a La Liga csapatai ebben a szezonban saját nevelésű játékossal. Az első hely minden bizonnyal nem túlságosan meglepő…

20. Getafe: 0 saját nevelésű játékos.
19. Eibar: saját nevelésű játékos.
18. Leganes: saját nevelésű játékos.
17. Sevilla: 2 – Jesus Navas és Javi Diaz, akik mindketten a klub akadémiáján kezdték.
16. Alaves: 2 – Martin Aguirregabiria és Borja Sanz, akik mindketten a klub akadémiáján kezdték.
15. Betis: 2 – Joaquin és Loren Moron, akik mindketten a klub akadémiáján kezdték.
14. Real Valladolid: 3 – Toni Villa, Mohammed Salisu és Waldo Rubio mind voltak az akadémia játékosai.
13. Granada: 4 – Aaron Escandell, Carlos Neva, Antonio Puertas és Darwin Machis mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
12. Levante: 4 – Jose Luis Morales, Roger Marti, Ivan Lopez és Koke Vegas mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
11. Atlético Madrid: 4 – Koke, Saul, Thomas és Alvaro Morata mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
10. Mallorca: 5 – Iddrisu Baba, Joan Sastre, Abdon Prats, Xisco Campos és Miquel Parera mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
9. Valencia: 6 – Jaume Costa, Jose Gaya, Carlos Soler, Ferran Torres, Kang-in Lee és Jaume Domenech mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
8. Real Madrid: 6 – Dani Carvajal, Nacho, Casemiro, Lucas Vazquez, Fede Valverde és Mariano mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
7. Barcelona: 7 – Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Pique, Jordi Alba, Sergi Roberto, Ansu Fati és Riqui Puig mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
6. Osasuna: 7 – Oier, Roberto Torres, David Garcia, Unai Garcia, Jon Moncayola, Kike Barja és Juan Perez mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
5. Espanyol: 11 – Az Espanyolnál 11 saját nevelésű játékos van az első csapatban, köztük Sergi Darder, Marc Roca és Oscar Melendo is, akik mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
4. Villarreal: 11 – A Villarrealnál 11 saját nevelésű játékos van az első csapatban, köztük Santi Cazorla, Pau Torres és Samu Chukwueze is, akik mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
3. Celta Vigo: 12 – A Celta Vigónál 12 saját nevelésű játékos van az első csapatban, köztük Hugo Mallo, Iago Aspas és Denis Suarez is, akik mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
2. Real Sociedad: 12 – A Real Sociedadnál 12 saját nevelésű játékos van az első csapatban, köztük Mikel Oyarzabal, David Zurutuza és Asier Illarramendi is, akik mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.
1. Athletic Bilbao: 20 – Az Athletic Bilbaónál 20 saját nevelésű játékos van az első csapatban, köztük Inaki Williams, Iker Muniain és Aritz Aduriz is, akik mind voltak az akadémia vagy a B-csapat játékosai is.