Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megpecsételődni látszik az olimpia sorsa is!

A legnépszerűbb francia sportnapilap, a L’Equipe ma reggeli kiadása szerint hiába a NOB hivatalos, időhúzó közleménye, az idei tokiói Olimpia bizony csúszni fog. Talán nem is keveset.

A ma reggeli lapszám írja azt, meglehetősen jól értesültnek tűnve, hogy immár megpecsételődött az olimpiai játékok sorsa is. Azaz a NOB követve a többi sportági szövetség aktuális halasztásait (pl.: UEFA – 2020-as Európa-bajnokság), szintén elnapolja az idei ötkarikás seregszemle megrendezését.

Állítólag hiába kért bő egy hónapos határidőt a döntés meghozására a NOB, ez a „meccs” valójában már lefutott, és alig van esély arra, hogy júliusban a világ legjobb sportolóiért szoríthassunk.

A teljesség igénye nélkül néhány szó a tokiói olimpia futball tornájáról. A férfiak mezőnyét tizenhat, míg a nőkét tizenkét csapat alkotja majd. Az erősebbik nem listáján már csak két kiadó hely van a CONCACAF zónából, a biztos résztvevők a következők: Japán, Franciaország, Németország, Románia, Spanyolország, Új-Zéland, Egyiptom, Elefántcsontpart, Dél-afrikai Köztársaság, Ausztrália, Szaúd-Arábia, Dél-Korea, Argentína, Brazília.

A hölgyeknél kvalifikált már a tornára: Japán, Brazília, Új-Zéland, Hollandia, Nagy-Britannia, Svédország, Egyesült Államok, Kanada. Itt még három hely szabad.

Bár az Olimpia központja Tokió, nem csak ott lesznek futballmeccsek. Rendezővárosok még: Saitama, Yokohama, Kashima, Rifu, Sapporo, illetve Chofu. Utóbbi kivételével mindegyik aréna házigazda volt a 2002-es világbajnokságon is.