Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem mindenki örül, hogy tart a fehérorosz bajnokság

Ahogyan arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén Európában egyedüliként a a fehérorosz bajnokság (Visejsaja Liha) küzdelmei zajlottak a koronavírus-járvány miatt, azonban az elnök hiába ragaszkodik a futballhoz, az ország történetének legjobb játékosa nem ért vele egyet…

A koronavírus természetesen Fehéroroszországban is jelen van, de a járványhelyzetet nem tartották olyan súlyosnak, hogy a labdarúgó-bajnokság ne kezdődjön el. Az ország miniszterelnöke, Alekszandr Lukasenko szeret külön utakon járni, és helyi számolók szerint a pánikhelyzet elkerülésének, egyben a betegség megelőzésének legjobb módozatait a szaunázásban, az alkoholos kézmosás közbeni mértéktartó vodkázásban és mindenekelőtt a szabadban végzett kemény munkában határozta meg, ezért demonstrál a futballal is.

Nem osztja véleményét a valaha volt legismertebb belorusz labdarúgót, a többek közt egykoron az Arsenalban és a Barcelonában is megfordult Alesandr Hleb szerint ez elég komoly felelőtlenség:

“Fehéroroszországban senkit sem érdekel a koronavírus. Hihetetlen. Lehet, hogy beletelik még egy-két hétbe, mire nálunk is megáll az élet. Talán az elnökünk kivár, hogy lássa, hogyan változik a járványügyi helyzet. Itt is mindenki tudja, hogy mi történik Olaszországban és Spanyolországban. Nem néz ki jól. A mi országunkban a közigazgatásban dolgozó emberek mégis azt gondolják, hogy a helyzet nem annyira súlyos, mint ahogy az a hírekben hallható, és erről még nagyon sok fiatal így vélekedik. Én otthon maradok a családommal, de amikor kilépek az utcára, azt látom, hogy az éttermek még mindig tömve vannak.”