Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: már jól van az első fertőzött

Bár talán még hivatalosan nem is tekinthető gyógyultnak, de máris teljesen jól érzi magát az angol Premier League első pozitív tesztjét produkáló Mikel Arteta. Az Arsenal menedzserét március 12-én diagnosztizálták.

A 38. születésnapját csütörtökön ünneplő Mikel Arteta tavaly decemberben lett korábbi klubja, az Arsenal menedzsere. A spanyol szakember játékospályafutása 2016-os lezárultával azonnal Pep Guardiola segítője lett a Manchester Citynél. Csakhogy egyelőre nem élvezhette sokáig a közvetlen munkát a londoniaknál, ugyanis márciusra megbénult a világ a COVID-19 járvány miatt. Igaz, ahogy arról már korábban Arteta felesége is tudósított, a fertőzéssel küzdő férje még így is képtelen volt szüneteltetni a munkát.

Ám mostanra Arteta már túl is van a nehezén, és jó kedélyűen nyilatkozott a La Sexta tv-csatorna egyik műsorában:

„Nagyon jól érzem magam. Három vagy négy nap telt el azóta, hogy már több energiát érzek, és már nem produkálok tüneteket. Így most már azt hiszem, nagyon jól vagyok. Március 11-én csináltattunk tesztet, és másnap diagnosztizáltak. Azonnal értesítettük a Premier League-et, illetve mindenkit, aki velem kapcsolatba került, karanténba kellett helyezni. Ekkor kezdődött a mérkőzések felfüggesztése is.”

– összegezte helyzetét a fiatal tréner.