Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: döntöttek az Olimpia sorsáról! – HIVATALOS

Ahogyan arra számítani lehetett, a keddi napon meghozta a NOB a döntését a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékok megrendezésével kapcsolatban…

Abe Sinzo, Japán miniszterelnöke és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke kedd délután közös közleményben jelentették be, hogy a világon végigsöprő koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát, legkésőbb egy évre elhalasztják, azaz 2021 nyarán rendezik majd meg.

A NOB hivatalos közleménye szerint Bach és Sinzo kedden reggel konferencia-beszélgetést tartott, amelyen a koronavírus-járvány miatt folyamatosan változó helyzet és a nyári olimpia megrendezésének lehetőségeiről egyeztettek. Ezt követően hozták meg döntésüket:

“A jelenlegi körülmények és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) információi alapján az ötkarikás játékokat 2020 nyáráról áthelyezik egy későbbi időpontra, és nem később, mint 2021 nyarán fogják megrendezni.”

Az olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg, ám hogy pontosan mikor kerül így sor rá, egyelőre korai megmondani, egyelőre pusztán annyi biztos, hogy „az olimpiai láng Japánban marad, és az ötkarikás játékok is megtartják hivatalos nevüket: Olimpiai és Paralimpiai Játékok, Tokió 2020″ – zárul a NOB hivatalos közleménye.

Az újkori játékok 124 éves történetében korábban nem volt példa halasztásra, eddig kizárólag olyan esemény fordult elő, hogy elhalasztották a játékokat, mégpedig a világháborúk következtében.

Alighanem más döntés nem születhetett, még ha mindannyian nagyon is vártuk az idei nyári seregszemlét…