Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: a szövetségi kapitány a kialakult helyzetről

Olaszországot sújtja a legjobban a koronavírus-fertőzés az egész világon, sajnálatos módon naponta emberek százai veszítik életüket a járványban, a drámai helyzetről a válogatott szövetségi kapitánya is megosztotta gondolatait…

Roberto Mancini irányításával a megfiatalított olasz válogatott hibátlan teljesítménnyel abszolválta az Eb-selejtezőket és kétségkívül társházigazdaként a jövőre halasztott kontinensviadal esélyesei közé tartozott. A mostani kényszerszünet azonban talán az itáliaiakat érintheti a legérzékenyebben, mert súlyos veszteségeik vannak:

“Borzalmasan nehéz napokat élünk. Be kell látni, hogy későn cselekedtünk, mind a meccsek felfüggesztésével, mind az egyéb korlátozássokkal. Mindannyiunknak óvatosnak kell lennünk, mert ami Bresciában, Bergamóban és Milánóban történik, az borzalmas. Tisztelnünk kell az orvosokat és az ápolókat, emberfeletti munkát végeznek ebben a pokolian nehéz időszakban. Ezek után a mérkőzéseket toalettpapírral kell majd játszanunk, hiszen mindenki profi lesz benne. Talán jó ötlet lenne egy barátságos meccsre kihívni a kórházi dolgozókat a válogatott ellen, ha ez az egész véget ér.”

Olaszországban bő három hét alatt már több mint 6 ezer vesztett életét a világjárványban, összesen pedig csaknem 64 ezren fertőződtek meg, beleértve tucatnyi élvonalbeli labdarúgót is.