Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona játékosai mégsem fogadták el a fizetéscsökkentést – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona első csapatának játékosai mégsem mentek bele a fizetéscsökkentésbe, hiába írtak az ellenkezőjéről a spanyol lapok korábban.

A Barcelona játékosai elutasították a klub által javasolt fizetéscsökkentést a koronavírus-járvány okozta vészhelyzet idejére, írja az AS. Az elnök, Josep Maria Bartomeu állítólag azzal próbálta meggyőzni őket, hogy egy sokkal nagylelkűbb javaslatot tett le eléjük, mint amit a klub más részlegein eszközöltek már, például a kosárlabdacsapatnál.

A Barcelona ezért minden bizonnyal egy olyan spanyol törvény felé fordul, ami lehetővé teszi a cégek, így a futballklubok számára is, hogy átmeneti jelleggel 70 százalékkal csökkentsék az alkalmazottak béreit, ha rendkívüli helyzet áll fent az országban.

Az AS szerint Bartomeu egy kevesebb mint 50 százalékos fizetéscsökkentést ajánlott a játékosoknak, mert egyértelműen az első csapat játékosai hozzák a legnagyobb bevételt a klub számára.

Ha továbbra sem mennek bele ebbe az ajánlatba, akkor a klub az ő beleegyezésük nélkül fordulhat a törvény felé, hiszen a koronavírus-járvány miatt már így is rengeteg pénzt veszített a Barcelona.