Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid átadta a stadionját – HIVATALOS

Folytatódik a példátlan összefogás a koronavírus-járvány elleni harcban Spanyolországban, az ország két legnagyobb csapata minden tőle telhetőt megtesz a hatóságokkal való együttműködés jegyében…

A Real Madrid csapata a hivatalos csatornáin jelentette be, hogy a hatóságokkal együttműködve „átadja” legendás stadionját, az Estadio Bernabéut a koronavírus-járvány elleni harc jegyében. A tervek szerint a létesítmény tárolási és logisztikai központ lesz, itt raktározzák majd el a különböző cégek adományait.

A spanyol sztárklub egyszersmind vállalta, amolyan hidat képez a vállalatok és az egészségügyi szervek közt, tehát hozzájárul, hogy a felajánlások eljussanak a megfelelő helyre. Egyébiránt a madridi (sport)létesítményeket sorra alakítják át, a minap egy bevásárló- és rendezvényközpont jégpályájából  átmenetileg hullaházat csináltak, ezzel próbálva enyhíteni a kórházakban uralkodó állapotokon.

A koronavírus-járványban a nagyobb klubok és tehetősebb sztárok is jelentős adományokkal támogatják a rászoruló egészségügyi intézményeket: a Barcelona a stadionját ajánlotta fel; valamint Lionel Messi 1 millió eurót adományozott egy barcelonai kórháznak; Pep Guardiola szintén támogatta a küzdelmet; mindeközben a Real csapatkapitánya, Sergio Ramos felszerelések vásárlásával nyújtott segítséget a koronavírus elleni harcban; míg a Real Madrid csapata ugyancsak eszközöket adományozott.

Olaszország után Spanyolországban a második legmagasabb a fertőzöttek száma Európában, a szerdai hírek szerint már közel 50 ezernél járnak az igazolt megbetegedések.