Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: a szövetség támogatja a klubokat a vészhelyzetben

A helyi szövetség jelentős összeggel készül támogatni a klubokat Spanyolországban a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet okozta anyagi veszteségek pótlása érdekében…

A spanyol szövetség (RFEF) a szerdai napon jelentette be, hogy 500 millió euróval támogatja az élvonalbeli és másodosztályú klubokat a koronavírus-járvány miatt.

Mint ismeretes, a járvány következtében már két hete nem rendeznek mérkőzéseket a spanyol bajnokságban, és egyelőre nem is lehet tudni, hogy mikor indulhat újra a labdarúgás az országban, ez a leállás pedig jelentős károkat okoz az egyesületeknek, a kisebbek számára akár végzetes is lehet.

A támogatás kapcsán Luis Rubiales, a szövetség elnöke a szerdai sajtótájékoztatón megjegyezte: az anyagi nehézségekkel küzdő klubok kérhetik a segítséget, és az így kapott kölcsönt a következő négy-hat évben kell visszafizetniük.

A koronavírus-járványban a nagyobb klubok és tehetősebb sztárok is jelentős adományokkal támogatják a rászoruló egészségügyi intézményeket: a Barcelona a stadionját ajánlotta fel; valamint Lionel Messi 1 millió eurót adományozott egy barcelonai kórháznak; Pep Guardiola szintén támogatta a küzdelmet; mindeközben a Real csapatkapitánya, Sergio Ramos felszerelések vásárlásával nyújtott segítséget a koronavírus elleni harcban; míg a Real Madrid csapata ugyancsak eszközöket adományozott.

Olaszország után Spanyolországban a második legmagasabb a fertőzöttek száma Európában, a szerdai hírek szerint már közel 50 ezernél járnak az igazolt megbetegedések.