Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: három lehetséges opció a szezon befejezésére

A koronavírus-járvány miatt felfüggesztették az európai topbajnokságokat, és mindegyiknél kérdés lesz, hogy hogyan és mikor tudják majd folytatni. A spanyol Marca most összeszedte, hogy milyen forgatókönyvei lehetnek a spanyol bajnokság folytatásának. 

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) és a spanyol bajnokság (La Liga) is minden erejével azon van, hogy be tudják fejezni a 2019/20-as szezont.

Itt van most 3 opció, amellyel alapján folytatódhat majd az idény:

1. Májusban folytatódnak a mérkőzések

Ez a legoptimistább terv, miszerint már május közepén újraindulhatnak a találkozók, és június 30 és július 15 között fejeznék be. Ez azt jelentené, hogy a csapatoknak háromnaponta kellene mérkőzéseket játszaniuk, akár közönség előtt, akár zárt kapuk mögött, és ez utóbbi a valószínűbb. Arról a FIFA fog dönteni, hogy mi lesz a sorsa a június 30-án lejáró szerződéseknek.

2. Nyáron folytatódna a bajnokság 

Így, hogy egy évvel elhalasztották az Európa-bajnokságot, a Copa Americát és az olimpiát is, így az az opció sokkal megvalósíthatóbb lenne, ha nyáron rendeznék meg a maradék fordulókat. Ez viszont azt jelentené, hogy az új szezont kell áttervezni, mert augusztusban nem indulhatna így el az új idény, hiszen az előző akár szeptemberig is eltarthat.

3. Nyáron folytatódna a bajnokság 

Ez lenne a legradikálisabb opció, de ahogy telnek a napok és jönnek a hírek, ez tűnik a legrealistábbnak is már. Ez azt jelentené, hogy a 2020/21-es szezont vagy le kell rövidíteni vagy teljesen átszervezni.