Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meghosszabbíthatják a játékosok nyáron lejáró szerződéseit – sajtóhír

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kitolhatja a játékosok és az edzők júniusban lejáró szerződéseit, és a transzferidőszakba is belenyúlnának.

A FIFA a koronavírus-járvány miatt a múlt héten létrehozott egy munkacsoportot, hogy egyeztessenek a futballt érintő kérdésekben. A Reuters most arról ír, hogy a nemzetközi szövetség azt tervezi, hogy megvizsgálja a június 30-án lejáró szerződéseket, és ha szükséges meghosszabbítják őket. Ehhez kapcsolódóan az átigazolási időszak dátumainak a megváltoztatásán is dolgoznak, hogy ha úgy alakulna, hogy a jelenleg felfüggesztett bajnokságok belenyúlnának a hagyományos dátumokba. A FIFA szerint az erről szóló egyeztetésétek már el is kezdődtek.

Jelenleg úgy állunk, hogy a nemzeti bajnokságok és a nemzetközi kupasorozatok nagy részét felfüggesztették, és sajnos még nem látni, hogy mikor indulhatnának újra. A nagyobb tornákat, mint például az Európa-bajnokságot vagy a Copa Americát pedig elhalasztották 2021-re, ahogy az olimpiát is.