Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kirúgták az edzői stábot, mert nem fogadták el a fizetéscsökkentést

Példátlan intézkedés tört a pénteki napon a horvát bajnoki éllovas háza táján a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet következtében esedékes megszorítások kapcsán…

A Dinamo Zagreb csapata a pénteki napon bejelentette, hogy elbocsátotta első csapatának teljes szakmai stábját, mert nem mentek bele a fizetésük csökkentésébe, a bajnokságot 18 pontos előnnyel vezető patinás fővárosi együttesnek pedig csökkentenie kell a kiadásait a kényszerszünetben.

A horvát ligát három hete szüntették be a koronavírus-járvány miatt, a klubnak azóta nincs bevétele. A horvát sajtóban megjelent hírek szerint a teljes szakmai stábját elbocsátotta, amit az egyesület közleményben magyarázott meg. A vezetőség a vészhelyzetben a költségei csökkentéseként azt találta ki, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai fizetésének harmadát utalja most át, másik harmadát fél év múlva, a harmadikról pedig le kell mondaniuk.

Az ajánlatot azonban Nenad Bjelica vezetőedző a stáb nevében visszautasította, a klub pedig válaszként a szakmai stáb tagjainak szerződését megszüntette.

Ahogyan azt sejteni lehetett, a mostani beláthatatlan ideig tartó kényszerszünet a legnagyobb európai topklubokat leszámítva minden egyes csapat számára jelentős, akár végzetes anyagi következményekkel járhat…