Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VIDEÓ: az egész ország a Nélküledet énekelte

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet miatt a mérkőzések ugyan továbbra is világszerte jobbára szünetelnek, a felvidéki FC DAC 1904 himnusza mégis felcsendült az egész országban…

 

Az FC DAC 1904 vezetősége ugyanis felhívta a Kárpát-medence bármely táján élő szurkolókat, hogy a mérkőzés szombat délutáni kezdése előtt tíz perccel kezdje el énekelni a csapat himnuszának számító, Nélküled című számot az Ismerős arcok zenekartól. A fenti felvételen látható, hogy számos szurkoló eleget tett a kérésnek, melyhez számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok tízezrei énekelték egyszerre a dalt. Szétszakítva, mindenki saját ablakából, balkonjáról vagy udvarából, de mégis az összetartozás érzésével.

A dunaszerdahelyi egyesület tulajdonosa, Világi Oszkár a következőképpen nyilatkozott a klub hivatalos oldalán:

“Ma azért is énekeltünk, hogy áténekeljük az újra lezárt határokat, és hogy közösségünk minden tagja érezze azt, hogy az összefogásban van a valódi erő. Összetartozunk, és senki sincs egyedül. Sokan énekeltek ma velünk az egész Kárpát-medencében, és szeretnénk ezt jövő szombaton megismételni, ezzel is jelezve az egységet, a kitartást és egymás támogatását.”

Sok erőt is kitartást kívánunk mindenkinek! Reménykedjünk benne, hogy hamarosan minden visszatérhet a régi kerékvágásba, és szombat délutánonként a DAC csapatáért is szurkolhatunk a szlovák bajnokságban.