Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzema jobbnak tartja magát Giroud-nál, és még be is szólt neki

Karim Benzema a minap a hivatalos Instagram-oldalán válaszolt a szurkolók kérdéseire, és feljött Olivier Giroud is, akivel Didier Deschamps szövetségi kapitány helyettesítette a Real Madrid csatárát a francia válogatottban. 

Karim Benzema 2015-ben került ki a francia válogatottból szexvideós botránya miatt. Mint ismeretes, válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena feljelentést tett Benzema ellen, miszerint az megzsarolta, hogy ha nem fizet neki 150 ezer eurót, akkor nyilvánosságra hozza a kompromittáló felvételeket. A játékost később őrizetbe is vették, de a kihallgatását követően szabadon elengedték. A szövetség elnöke akkor bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől, ám ez az eltiltás azóta is tart.

A Real Madrid támadója most egy élő videóban válaszolgatott a rajongók kérdéseire, és így merült fel Olivier Giroud neve is, aki azóta is a francia válogatott csatára. Benzema nem rejtette el a véleményét, és elmondta, hogy jobbnak tartja magát honfitársánál egy sportmetaforát használva.

“Én és Giroud? Ne tévessz össze egy Forma 1-es autót egy gokarttal!”

Ha összehasonlítjuk a két játékos válogatottbeli teljesítményét, Giroud minimálisan, de jobban teljesített, illetve 2018-ban tagja volt a világbajnok francia nemzeti csapatnak is. Ha a klubteljesítményt nézzük, főleg jelenleg, az egyértelműen Benzema felé billenti a mérleget.

Olivier Giroud számai a válogatottban:

97 mérkőzés
39 gól
0,40 gól/mérkőzés
1 trófea

Karim Benzema számai a válogatottban:

81 mérkőzés
27 gól
0,33 gól/mérkőzés
0 trófea