Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: A szövetség úgy érzi, nem hibázott az Atalanta – Valencia meccsel!

Az elmúlt napokban igencsak középpontba került az Atalanta – Valencia Bajnokok Ligája találkozó, amely sokak szerint az új típusú koronavírus okozta járvány kezdeti szakaszában ‘biológiai időzített bombaként’ funkcionált. Az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) eközben úgy érzik, nem követtek el súlyos hibát a találkozó megrendezésével.

Az ominózus mérkőzést Lombardia régióban, Milánóban rendezték, abban a térségben, amely az olaszországi járvány legsúlyosabban érintett területévé vált. Sokak szerint éppen emiatt bírálható az UEFA, hiszen a két csapat játékosai mellett, a szurkolók is alaposan kiszolgáltatottak voltak veszélyhelyzetben.

Az UEFA részéről egyenesen az elnök, Aleksander Ceferin reagált a vádakra.

“Február 19-én senki nem tudhatta előre, hogy Lombardia válik a járvány legnagyobb gócpontjává! Mint mindig, akkor is követtük az egészségügyi hatóságok útmutatását.” – Idézi a sportvezetőt a goal.com.

“Az hogy még utána is megtartottuk a futballmeccseket, nem egyedül döntöttük el, és nem is egy nap alatt. Sok tárgyalás, és beleegyezés következménye volt, hogy az európai-kupák visszavágóit is megrendeztük. Ne feledjük, hogy az európai bajnokságokat is folytatták még akkoriban. A határok ugyan úgy nyitva voltak, így akkor is, amikor a Valencia fogadta az Atalantát. Mindenki tudja, hogy ezrek gyülekeztek a meccs alatt a stadionon kívül. Sokak szerint ez is az UEFA felelőssége, pedig abba, hogy mondjuk mi történik a stadionokon kívül, már nincs beleszólásunk!” – Tette még hozzá Ceferin, hangsúlyozva, hogy nem a felelősséget akarja másra hárítani, még akkor sem, ha megalapozatlannak tartják a bírálatokat.