Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar és Lautaro is kell a Barcelonának

A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona vezetősége még a következő szezon előtt meg akarja szerezni Neymart és Lautaro Martínezt – írta csütörtökön a Mundo Deportivo.

A Mundo Deportivo értesülései szerint a prioritás Martínez szerződtetése, míg Neymar stratégiai igazolás lenne. Az újság a klubelnök Josep Maria Bartomeu hét eleji nyilatkozatát is idézi, amely szerint a Barca hatalmas átigazolásokat akar nyélbe ütni, függetlenül a koronavírus terjedésével előállt helyzettől.

A 28 éves Neymar már többször hangoztatta, hogy Párizsból örömmel térne vissza Barcelonába, és a 22 esztendős Martínez szívesen játszana együtt honfitársával, a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel.

Az igen jelentős pénzmozgással együtt járó transzferek nyélbe ütése előtt megoldandó feladatot jelent az a La Ligában élő szabály, amely szerint az Európai Unión kívüli országokból és EU-s útlevéllel nem rendelkező játékosokból legfeljebb hármat szerepeltethet bármelyik élvonalbeli spanyol csapat, márpedig a Barcánál átlépnék a keretet Neymar és Lautaro Martínez szerződtetésével.

A Mundo Deportivo szerint ezen úgy segíthetnek, hogy a középpályások közül a brazil Arthur Melo maradna, a chilei Arturo Vidal távozna. Messi – mivel az argentin mellett spanyol állampolgársága is van – európai játékosnak számít.

A Sky Sports értesülései szerint a Barcelona bevonná a Neymar-transzferbe Antoine Griezmannt is. A tavaly nyáron 120 millió euróért szerződtetett francia világbajnok támadót a csereüzlet során 100 millió euróra értékelnék, míg Neymar ára ezúttal 150 millió euró lenne. A brazil 2017-ben rekordot jelentő 222 millió euróért csatlakozott a PSG-hez.