Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világfutball: Megvan az első beszüntetett bajnokság! – Sajtóhír

Sajtóértesülések szerint Belgiumban megszületett a döntés arról, hogy a bajnokság (Jupiler Pro League) szezonja hivatalosan is véget ér. 

Amennyiben igazak a hírek, akkor a belga pontvadászat az első európai bajnokság, ahol a koronavírus-járvány terjedése miatt azonnali hatállyal beszüntetik a küzdelmeket.

A belga sajtó szerint a liga vezetése a klubokkal karöltve egyöntetű döntést hozott arról, hogy az eddig lejátszott 29 forduló alapján hirdetnek eredményt (A Club Brugge lehet a bajnok, viszont nem lesz kieső – a szerk.).
Állítólag már csak a szövetségnek kell áldását adni a liga döntésére, ám ez a belga lapok szerint formalitás kérdése csupán.

A belgák ezen kezdeményezése mindenképpen egyedülálló (sőt akár példamutató is lehet), hiszen Európában – és a világ számos más felén – azon vannak a szövetségek/klubok, hogy valahogy be tudják fejezni a 2019/2020-as idényt.

További hír, hogy Belgiumban külön vizsgálják a kupadöntő lejátszásának lehetőségét, valamint a másodosztály küzdelmeinek befejezéséhez is keresik a legideálisabb forgatókönyvet.