Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tévez: “A focisták fél vagy egy évig megvannak fizetés nélkül, mások nem…”

Egyre több klub jelenti be, hogy játékosaik lemondanak pár havi fizetésükről vagy épp lecsökkentik a bérüket a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet miatt, illetve sokan ajánlanak fel adományokat is. Ezt kommentálta most igen együtt érzően Carlos Tévez. 

Egyre jobban sújt mindent és mindenkit a koronavírus terjedése a világon. A gazdaság összeomlóban, ami a futballklubokat is érinti, így intézkedéseket kell hozniuk ahhoz, hogy továbbra is fenntartható legyen a működésük.

A klubok ezért most már sorra jelentik be, hogy lecsökkentik a vezetőség és a játékosok fizetését, vagy éppen azt, hogy lemondanak néhány havi bérükről, és ezzel is segítsék a klubokat és annak más alkalmazottjait.

Mindemellett sorra jelennek meg olyan hírek is, hogy épp mely futballista hogyan és mit adományozott a koronavírus-járvány elleni harcnak. Erre reagált most a Boca Juniors argentin futballistája, Carlos Tévez, aki szerint az lenne a minimum, hogy a profi játékosok felajánlják a teljes fizetésüket jótékony célra.

A profi focisták fél évig vagy egy évig is megvannak fizetés nélkül, viszont azoknak, akik reggel hatkor munkába indulnak, és este hétre érnek csak haza, hogy így ételt tudjanak tenni az asztalra, nekik már sokkal nehezebb.Eljött az idő, hogy mi, labdarúgók tegyünk végre valamit az emberekért! Itt az ideje, hogy a futballvilág is rájöjjön, hogy olyan helyzetben van, hogy képes és tud segíteni másokon. Lehet videókat posztolni, meg nagyokat mondani, de mi azzal segítünk a legtöbbet, ha kimegyünk az utcára, és azokat támogatjuk, akik tényleg rászorulnak.”

– nyilatkozta az argentin támadó az America TV-nek.