Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: Európai kispadra vágyik a korábbi Barca-kiválóság!

A mexikói futball élő legendája, pályafutása csúcsán az FC Barcelonánál is megforduló Rafael Marquez a Fox Sports-nak adott interjújában beszélt futballal kapcsolatos ambícióiról. 

Aktív pályafutását 2018 nyarán befejező Marquez visszavonulását követően hazájában, az Atlas együttesénél kapott sportigazgatói megbízást, egy évvel később viszont önként távozott (tulajdonosváltás volt az ok – a szerk.) posztjáról.

A világbajnokságok történetében egy felejthetetlen rekordot az oroszországi tornán felállító (2018-ban zsinórban az ötödik nagy tornáján lépett pályára Marquez, mindegyiken csapatkapitányként! – a szerk.) 41 esztendős egykori kiválóság most úgy érzi, elérkezett az idő, hogy visszatérjen a futballba. Ahogyan Marquez mondta, egy teljesen új poszton szeretné kipróbálni magát.

“Boldog vagyok a játékoskarrieremmel, amelynek minden egyes percét élveztem. Amióta távoztam az Atlastól, jól esik a sok szabadidő is, ám nem is tagadhatom, hiányzik a futball.” – Így Marquez az interjú elején.

“Rövid időt töltöttem csak az Atlasnál, ám sok mindent tanultam ezalatt, sőt azóta is. Szeretnék újra a futballban dolgozni. Vonz az edzősködés! Különösen vonz Európa, ahol a legmagasabb szintű focit játsszák. Szerencsére sok barátot szereztem játékosként, így talán lesz segítségem is. Remélem sikerül meglépnem a következő szintet.  Persze ha egy mexikói klub keresne, és egyet is értenék az elképzeléseikkel, akkor sem mondanék ‘NEM’-et.” – Fogalmazott Marquez, aki tehát feladta azt a bizonyos labdát, most pedig várhatja a megkereséseket, vagy a baráti segítséget.