Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: már csak egyetlen csapat hibátlan – KÖRKÉP

Noha a közvélemény és a klubok egyre aggályosabbnak vélik a helyzetet Fehéroroszországban, továbbra sem függesztették fel a bajnokság küzdelmeit, így az Európában egyedüliként zajló nemzeti bajnokságban az elmúlt hétvégén már a harmadik fordulót bonyolították le…

Néhány napja Fehéroroszországban az utánpótlás labdarúgó-bajnokság küzdelmeit felfüggesztették a helyi szövetség főtitkára, Szergej Zsargyecki véleménye szerint azonban semmi nem indokolja, hogy felfüggesszék a fehérorosz bajnokság (Visejsaja Liha) mérkőzéseit.

Így aztán péntektől vasárnapig megrendezték a harmadik forduló mérkőzéseit a 2020-as bajnokságban, melyet követően már csak az Energetik-BGU csapata maradt hibátlan, amely vasárnap délután húsz percet emberhátrányban játszva is hozta az újabb három pontot hazai környezetben a korábban szintén hibátlan FC Minszk együttesével szemben. Utóbbihoz hasonlóan, két győzelmet követően kapott ki először az Iszlok Minszk, amely egy rendkívül fordulatos, ötgólos meccsen maradt alul.

A forduló bombameglepetése kétségkívül a címvédő Dinamo Breszt hazai betlije volt, amely idénybeli első vereségét szenvedte el, miközben a tavalyit megelőző 13 bajnoki kiírást megnyerő BATE Boriszov egy nyögvenyelős 1-0 jóvoltából a harmadik körben végre megszerezte szezonbeli első sikerét.

A hivatalos szervek ugyan kikezdik a fehéroroszokat, hogy ebben a helyzetben nem állították meg a bajnokságot, a közvélemény imádja őket, és világszerte már több mint tíz különböző országban vették meg a mérkőzések közvetítési jogait.

A 3. forduló eredményei

Belsina–Gorodeja 0–1
Dinamo Minszk–Zogyino 2–0
BATE Boriszov–Ruk Breszt 1–0
Sahtar Szaligorszk–Nyeman Grodno 0–0
Dinamo Breszt–Szlavija Mozir 1–2
Energetik-BGU–FC Minszk 2–0
Szmolevicsi–Vityebszk 0–1
Iszlok Minszk–Szluck 2–3

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)